Nieuws

AD: ‘Feyenoord vreest tegenvaller van tientallen miljoenen bij voetbal zonder publiek’

on

De coronacrisis zorgt voor veel schade in het voetballandschap. Volgens het Algemeen Dagblad geldt dat niet alleen voor de kleine clubs, maar ook de Nederlandse top vreest grote tegenslagen als er langere tijd geen publiek welkom is in de stadions.

Steeds meer experts in binnen- buitenland laten de afgelopen dagen in steeds meer media weten dat het volgens hen zomaar nog een jaar kan duren voordat er weer veel publiek in de stadions toegelaten mogen worden. Volgens de Rotterdamse krant genereren de topclubs de meeste inkomsten uit de recettes.


Voor Feyenoord zijn het moeilijke tijden. Vorig seizoen behaalden de Rotterdammers een omzet van zo’n slordige 70 miljoen euro. Wanneer hiervan de kosten van afgehaald worden, blijft er zo’n € 500.000,- over. Ook zijn in de jaarcijfers van vorig jaar de omzet uit recettes te halen; Dit bedraagt zo’n 27,5 miljoen euro. Ook de te verwachten inkomsten uit de Fanshops, zullen gaan dalen. Stel dat De Kuip een seizoen lang leeg zou blijven schrijft Feyenoord een verlies van 30 miljoen op een omzet van 70 miljoen.

Zoals bij velen bekend huurt Feyenoord De Kuip en moet Stadion Feijenoord haar eigen broek ophouden met een eigen financiële huishouding. Als er niet wordt gevoetbald met publiek én er zijn geen concerten of andere evenementen, dan kan het stadion volgens AD.nl dat onmogelijk financieel overleven.

Aanbevolen voor jou