Nieuws

AD: ‘Feyenoord speelt met versterkt middenveld’

on

De puzzel van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst lijkt Sam Larsson zijn plek te gaan kosten. De Zweed, toch al niet in vorm dit seizoen, lijkt als de voortekenen niet bedriegen straks op de bank te moeten beginnen. 

Jens Toornstra komt dan in de ploeg, waarschijnlijk niet als linkerspits maar als extra middenvelder achter het spitsenduo Nicolai Jørgensen en Robin van Persie. Steven Berghuis zal bij balverlies wat verder inzakken dan normaal. Met een verstevigd Rotterdams middenveld dus.

Bij Feyenoord zullen ze de rechterkant van Ajax wat meer vrijlaten, in de veronderstelling dat Mazraoui beter aan de bal kan zijn dan jongens als Blind, De Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne. De terugkeer van Tyrell Malacia lijkt ook logisch. De linksback zat tegen PEC Zwolle om tactische redenen op de bank. ,,Calvin Verdonk was in de wedstrijd tegen PEC Zwolle, dat een apart systeem hanteert, de derde opbouwer’’, zegt Van Bronckhorst. ,,Het was puur tactisch dat Malacia niet speelde en Verdonk wel.’’

Als Feyenoord inderdaad de rechterkant van Ajax open zal houden en zonder Larsson wil beginnen, dan is de aanvallende kracht van Malacia een noodzaak. Een back die er in aanvallend opzicht overheen kan denderen moet Feyenoord alsnog offensieve kracht geven aan hun eigen linkerkant. Jordy Clasie en Tonny Vilhena zullen vooral controlerend moeten spelen, beducht als dat Feyenoord is voor de slagkracht die Ajax dit seizoen heeft.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou