Nieuws

AD: ‘De Kuip heeft het moeilijk, verzoek om steun van gemeente niet uitgesloten’

on

Het Algemeen Dagblad meldt dat Stadion Feijenoord wellicht de hulp nodig heeft van de gemeente Rotterdam om de coronacrisis te overleven. Dat schrijft het college van b en w in een brief aan de raad. Door het wegvallen van wedstrijden, bijeenkomsten en meetings zijn de inkomsten ‘plotsklaps gereduceerd tot nul’.

Volgens de krant maakt De Kuip zoveel mogelijk gebruik van steunmaatregelen van het rijk om het hoofd boven water te houden. Het wordt ook niet uitgesloten dat er een verzoek aan de gemeente wordt gedaan om de tijd te overbruggen tot de situatie weer normaal is.

Feyenoord Rotterdam N.V. maakt zich volgens het AD.nl eveneens grote zorgen. Door het ontbreken van wedstrijden zal de begroting vermoedelijk (fors) omlaag moeten. Hoeveel de begroting omlaag zal gaan zal met name afhangen of seizoen 2020-2021 na de zomer gewoon van start kan gaan.

De crisis heeft volgens de krant ook gevolgen voor de komst van het nieuwe stadion. Zo heeft de stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, die de bouwgrond verwerft ‘hinder bij het rond krijgen van de financiering’.

You must be logged in to post a comment Login