Nieuws

Achtste Willem van Hanegem Trofee naar Gerard Meijer

on

Gerard Meijer heeft de achtste Willem van Hanegem Trofee in ontvangst mogen nemen. De clubambassadeur en oud-verzorger kreeg deze uit handen van de naamgever. Vanwege de huidige coronamaatregelen voltrok dit feestelijke moment zich helaas niet zoals gebruikelijk tijdens een drukbezochte Nieuwjaarsreceptie, maar voor een select gezelschap in De Kuip.

Dat Gerard Meijer de Willem van Hanegem Trofee in 2021 zou krijgen, mocht geen verrassing meer heten. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het vorige kalenderjaar kondigde ‘De Kromme’ dit al aan in een bomvolle zaal van het Maasgebouw. Feyenoords clubicoon Van Hanegem kwam zijn belofte aan een ander clubicoon graag na. ‘Hij heeft ‘m ook wel verdiend, hè,’ vroeg Van Hanegem bij de uitreiking retorisch.

Meijer is namelijk al meer dan zestig jaar in dienst bij Feyenoord en in het bezit van een contract voor het leven. Een halve eeuw lang was hij verzorger en nu dient hij de club al ruim tien jaar als clubambassadeur. ‘Hij kondigde het inderdaad vorig jaar al aan, maar dat ik ‘m ook echt krijg vind ik heel leuk,’ zei de blij verraste Meijer in de Boardroom. ‘Ik had dit niet zien aankomen. Ik vind het heel, heel, héél bijzonder.’

Geschiedenis
De Willem van Hanegem Trofee is in 2014 in het leven geroepen als bijzonder cadeau voor de zeventigste verjaardag van Feyenoords clubicoon en wordt sindsdien jaarlijks tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Feyenoord uitgereikt aan een persoon die zich op welke wijze dan ook een echte Feyenoorder heeft getoond. 

Het schitterende bronzen beeld, gevormd naar de welbekende halfhoge schoen die Van Hanegem als speler droeg en waarmee hij Feyenoord zoveel successen bezorgde, ging achtereenvolgens naar Willem van Hanegem zelf, Henk van der Stoep, Jan Mastenbroek, Maup Martens, Pim Blokland, Jeroen Ibelings en Peggy Calicher. Gerard Meijer is de achtste winnaar.

Uitreiking op beeld
Bekijk een sfeerreportage van de uitreiking van de Willem van Hanegem Trofee in de videospeler.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply