Nieuws

Achahbar wil weer in Eredivisie spelen

on

Anass Achahbar hoopt volgend seizoen actief te zijn in de Eredivisie. De spits werd dit seizoen door PEC Zwolle verhuurd aan NEC. NEC speelt ook volgend seizoen in de Jupiler League, maar waarschijnlijk zonder Achahbar.

“Ik ga alles verwerken wat ik dit seizoen heb meegemaakt. Ik ga op vakantie en dan zie ik wel wat er allemaal op tafel ligt”, zegt Achahbar tegen FC Afkicken. “Wat ik wil? Het liefste wil ik gewoon in Nederland voetballen, in de Eredivisie. Waar dat gebeurt, dat zie ik dan wel.” Achahbar heeft nog een contract bij PEC.

Veel NEC-fans zien trainer Pepijn Lijnders als schuldige voor het mislukte seizoen, maar daar is Achahbar het niet mee eens. “Ik vind het te makkelijk om de trainer de schuld te geven. Je moet altijd in de spiegel kijken. Als spelersgroep hadden we het beter moeten invullen. Thuis kan het wel, uit niet. We moeten naar onszelf kijken. Wat anderen vinden of zeggen, kan ons niets schelen.”

Dat de supporters zich tegen de selectie keerden, heeft volgens Achahbar een grote rol gespeeld in de slechte periode. “Absoluut. De spelers voelden dat ook. Dat hoor je niet te creëren. Dat heeft een rol gespeeld. Maar het had met meerdere dingen te maken.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login