Nieuws

Aboutaleb: “Wilden geen herhaling met getrokken pistolen”

on

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb vindt het niet meer dan normaal dat er zondag veel politie is ingezet voor de betoging van Feyenoord-supporters. Voorafgaand aan het duel met Roda JC Kerkrade (1-1) liep een grote groep richting De Kuip als protest tegen de huidige clubleiding.

“Er was geen demonstratie bij mij aangemeld, dus dan bereid je je maximaal voor. Wat we wilden voorkomen was een herhaling van 2011”, liet Aboutaleb weten aan de NOS. Vijf jaar geleden wilden honderden supporters eveneens een statement maken tegen de clubleiding en destijds werd het Maasgebouw aangevallen. Dat incident maakte destijds veel los.
Aboutaleb heeft geen spijt van de vele agenten die er op de been waren. “Als je van tevoren weet wat ze van plan zijn en hoeveel demonstranten er komen, dan kun je proportioneel politie inzetten. Als dat niet van tevoren bekend is, dan moeten wij ons maximaal voorbereiden. En dat hebben we gedaan. Eén ding was duidelijk: we wilden geen herhaling met getrokken pistolen.”
Politiechef Frank Paauw laat weten dat er ruim tweehonderd supporters zijn aangehouden. “We hebben duidelijk geleerd van 2011”, benadrukt hij. “Er is een recht op demonstreren, dat kan allemaal, maar we hebben wel een grens getrokken. We wilden niet meer bij het Maasgebouw uitkomen, zoals in 2011.”

Bron: Soccernews.nl

  

You must be logged in to post a comment Login