Nieuws

Aboutaleb was verbijsterd na ‘NEE’ nieuw stadion

on

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam was verbijsterd toen hij zich enkele uren voor de beslissende raadsvergadering op 11 juli vorig jaar, realiseerde dat het plan voor de bouw van een nieuw Feyenoord-stadion het niet ging redden. Dat blijkt uit een reconstructie van Algemeen Dagblad.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb twijfelt geen seconde. Rotterdam zal een nieuw Feyenoord-stadion krijgen. Aboutaleb negeert alle tegengeluiden: te duur, te riskant en geen draagvlak.

Pas enkele uren voor het beslissende raadsdebat, op 11 juli, komt hij er tot zijn verbijstering achter dat het stadionplan het niet gaat redden.

Vier dagen voordat het plan in stemming werd gebracht, meldt coalitiepartij D66 dat ze niet akkoord gaat met het stadionplan. ‘Voor ons de enige manier om deze hogesnelheidstrein tot stilstand te brengen: een betonblok op de rails te leggen’, zegt een D66’er.

De gevolgen van een ‘nee’ zijn gigantisch voor Feyenoord. Geen nieuw stadion betekent geen nieuwe inkomsten, en daar is het de noodlijdende volksclub vooral om te doen. Het Nieuwe Stadion is bittere noodzaak.

Over een geheim pact tussen D66 en Leefbaar, tweespalt binnen het college en blinde ambitie. ‘Soms moet je als burgemeester een nederlaag kunnen slikken’, aldus Aboutaleb.

Bron: Ad.nl

20140104-094610.jpg

You must be logged in to post a comment Login