Feyenoordinbeeld

Aboutaleb vreest door maatregelen Feyenoord voor ongeregeldheden 

on

Doordat supporters tijdens Europa Leagueduels worden geweerd uit de Kuip ontstaat overlast in de stad, vreest burgemeester Ahmed Aboutaleb.

.

Aboutaleb baalt dat hij niet is betrokken bij het besluit van de Feyenoorddirectie om tijdens de komende drie thuiswedstrijden in de Europa League de helft van de fans toe te laten. De club laat 26.000 toeschouwers toe, terwijl De kuip een capaciteit heeft van 51.000.

.

,,Dat is gebeurd zonder overleg”, zei Aboutaleb gisteren in de commissievergadering. Maar hij vreest wel met de gevolgen van deze omstreden maatregel te maken te krijgen. ,,Deze duizenden supporters zullen niet allemaal thuis gaan kijken, maar samen in bars en cafés in Rotterdam”, verwacht Aboutaleb. ,,Daardoor dreigen er problemen met de openbare orde.” 

.

Samen met de hoofdofficier van justitie en politiebaas wil Aboutaleb de mogelijke veiligheidsproblemen hiervan in kaart brengen. ,,We moeten erop voorbereid zijn dat deze groep elders gaat kijken.”

.

Massa-arrestatie

Het is bijzonder spijtig dat mensen dit mee hebben moeten maken waarvan achteraf blijkt dat er geen bewijs tegen hen kon worden geleverd

.

De raadscommissie debatteerde gisteren over de massa-arrestatie van 326 supporters op 21 februari dit jaar en het rapport daarover van de Rotterdamse Ombudsman Anne Mieke Zwaneveld en Nationale ombudsman Reinier van Zutphen. In het rapport staat stevige kritiek op de Rotterdamse burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie. De ombudsmannen constateren dat de rechten van de supporters zijn geschonden. Excuses zijn dan ook op hun plaats, vinden beiden.

.

,,Het is bijzonder spijtig dat mensen dit mee hebben moeten maken waarvan achteraf blijkt dat er geen bewijs tegen hen kon worden geleverd”, zei Aboutaleb gisteren, waarmee hij deels tegemoet kwam aan dit verzoek. Een algeheel excuus weigerde hij. ,,U mag alle pijlen op mij richten daar sta ik open voor, maar het verbaast mij dat de kritiek op de demonstranten volledig ontbreekt”, beet hij van zich af richting de raadsleden. 

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login