Nieuws

Aboutaleb: ‘Het is niet goed wat er op de openbare training gebeurde’

on

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft geen verbod op publiek bij het Rotterdamse betaald voetbal afgekondigd, maar gaat wel in gesprek met de clubs over de maximale hoeveelheid fans bij wedstrijden.

“Ik was niet van plan om onmiddellijk tot verbieden over te gaan,” reageert Aboutaleb vrijdagmorgen op Radio Rijnmond. “We zijn in gesprek met Feyenoord en de andere clubs over het maximaal aantal toeschouwers. Een totaalverbod kan altijd, maar eerst proberen we het onder goede omstandigheden te organiseren. Als dat niet lukt kunnen we het altijd verbieden, maar dat is niet de eerste insteek.”

De ophef is ontstaan na de eerste openbare training van Feyenoord op woensdag. Daar was te zien dat mensen aan het zingen waren. Dat is tegen de coronaregels die de regering eerder had afgekondigd.

“Het is niet goed wat daar gebeurde,” zegt Aboutaleb. “Al snap ik de emoties die bij voetbal gepaard gaan. Mensen zaten eerst verspreid en gingen later toch klonteren en zingen. Dat is buitengewoon onverstandig, met oog op de verspreiding van het virus.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login