Feyenoordinbeeld

Aboutaleb: ‘Feyenoord moet orde op zaken stellen, wij ben en er last van’

on

Met duidelijke woorden heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb gisteren Feyenoord opgeroepen een van de ruzies met supporters op te lossen. ,,Wij hebben last van gedonder met supporters omdat het niet goed zit in de Feyenoord-familie.”

.

Het liefst zou Aboutaleb meer wedstrijden per seizoen laten spelen zonder ME die zichtbaar paraat staat. Maar volgens hem is dit onmogelijk, zolang er spanning is binnen de Feyenoord-familie.

.

De uit de hand gelopen protestmars begin dit jaar kwam voort uit woede tegen het bestuur, onder meer over het niet nakomen van beloftes. Tegelijkertijd is een tweedeling ontstaan tussen supporters die roepen dat directeur Eric Gudde weg moet en supporters die dit protest niet steunen.

.

Aboutaleb stelt dat het belangrijk is dat de Feyenoord-familie een eenheid is. ,,Met de bouw van een nieuw stadion wacht Feyenoord een immense opdracht. Het is dan alle hens aan dek.” Tijdens de bijeenkomst bleek eens te meer dat ook over het nieuwe stadion de neuzen absoluut nog niet één kant op staan. Veel supporters willen dat de Kuip het thuis van Feyenoord blijft.

.

Het was gisteravond in de Kuip de eerste keer dat de burgemeester, politiechef Frank Paauw, hoofdofficier Marc van Nimwegen en de Feyenoord-directie met betrokken supporters spraken, ongeacht of ze georganiseerd zijn of niet. In februari is het volgende gesprek. Aboutaleb wil dat de club dan stappen heeft gezet om in elk geval de kwestie van de Raad van Commissarissen op te lossen. 

.

Slagvaardig

Bijna drie jaar geleden beloofde Feyenoord dat de raad van commissarissen een nieuw lid zou krijgen met supporterszaken in de portefeuille. Deze belofte is niet nagekomen. ,,Treuzel niet langer”, was de boodschap van Aboutaleb gisteren. 

.

Of het lid in de raad van commissarissen er komt, is zeer de vraag: ,,We vragen ons als directie af of dit het meest effectieve overleg is. De raad van commissarissen houdt toezicht en kan niet slagvaardig handelen”, reageerde Gudde. Volgens hem is het belangrijker dat medewerkers supporterszaken hun werk ‘met hart en ziel’ doen. 

.

,,Als iedereen het hiermee eens is, dan is het goed”, stelde Aboutaleb achteraf. ,,Maar dit duurt te lang.” Op andere onvrede, over onder meer het verbod op vuurwerk, de boosheid over de plannen van een nieuw stadion, reageerde Gudde laconiek. ,,Ik heb niet de illusie dat iedereen het ooit helemaal met ons eens zal zijn.”

.

Ook de politie kreeg het gisteravond te verduren. De politiechef beloofde in gesprek te gaan met een gezin, dat stelt bij de Europese wedstrijd tegen Luhansk onheus te zijn bejegend. De jongste zoon zou achter zijn gebleven, toen zijn vader en broertje werden meegenomen door de politie.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login