Nieuws

Aboutaleb en Directeur Te Kloese in gesprek met Rijnmond (video)

on

Ahmed Aboutaleb heeft woensdagavond met afschuw gereageerd op het incident waarbij Ajax-middenvelder Davy Klaassen door een Feyenoord-aanhanger een voorwerp naar zijn hoofd gegooid kreeg. Ook algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord is diep teleurgesteld.

“Het is teleurstellend dat het nodig was om vanuit het publiek kennelijk een aansteker naar het hoofd van Davy Klaassen gooide. Het was terecht dat de scheidsrechter de wedstrijd even staakte om de gemoederen te kalmeren. Een nare episode in het Nederlandse voetbal”, zegt Aboutaleb. “Ik vind het buitengewoon schokkend dat sommige mensen bevangen worden door emoties, of weet ik veel wat, en overgaan tot zulke acties. Dit is ongelofelijk schadelijk voor Feyenoord en het Nederlandse voetbal.”

Niet alleen de man die de aansteker naar Klaassen gooide is opgepakt. De burgemeester van Rotterdam vertelt na afloop van De Klassieker dat ook een andere toeschouwer is aangehouden vanwege het afsteken van zwaar vuurwerk aan het begin van De Klassieker. “Hij probeerde zelfs nog te ontsnappen aan de politie”, vertelt Aboutaleb. “Hij is bij de wc’s aangehouden.”

Te Kloese: ‘Het is bijzonder beschamend’

Dennis te Kloese benadrukt dat het respect voor de eigen spelers en de tegenstanders er altijd moet zijn. “Het wordt verpest door iemand die eigenlijk een ongeschreven code schendt”, zegt de algemeen directeur van Feyenoord. Het vertrouwen wordt volgens hem ‘op de proef gesteld’.

Te Kloese vindt dat een excuus naar Ajax en vooral Klaassen zeker op zijn plek is. “Ik moet eerlijk zeggen dat veel mensen het met mij eens zullen zijn. We hebben fantastische supporters en een fantastisch Legioen. We staan niet voor niks met het elftal op de plek waar we nu staan. Zonder hen kan het niet. Maar we moeten hier heel goed over nadenken en praten. Het is ontzettend teleurstellend als een wedstrijd onderbroken moet worden. Je loopt het risico dat de wedstrijd niet uitgespeeld kan worden of grote straffen. Het is bijzonder beschamend.”

Verder hoopt Te Kloese dat de hoofdwond van Klaassen ‘een incident op zich is’. Maar de club zal volgens de algemeen directeur hier geen genoegen mee nemen. “Dit kunnen wij niet hebben. Dit benadeelt Feyenoord op alle fronten.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply