Nieuws

Aboutaleb denkt aan opbouwscenario uit-fans

on

Als het aan burgemeester Achmed Aboutaleb ligt, wordt de klassieker tussen Feyenoord en Ajax binnenkort weer bezocht door fans uit Amsterdam. Aboutaleb zegt in het radioprogramma RijnmondNu dat het wat hem betreft niet de maximale stap van alle supporters in één wordt gezet. ”Je kunt ook denken aan een opbouwscenario”, aldus de burgemeester van Rotterdam.

Aboutaleb noemt een periode van drie jaar. ”Het eerste jaar kunnen we dan kijken hoe het uitpakt. Je hoeft niet in één keer 1200 supporters toe te laten. Waar dat aantal zal liggen, weet ik nog niet. We kunnen beginnen met een aantal honderd mensen en bouwen dat op tot de normale verhouding. Ik zou daar graag voorstander van zijn.”

De gemeentes Rotterdam en Amsterdam zijn al een tijdje aan het kijken om een nieuwe kans voor de supporters te creëren. ”We moeten wel de zekerheid hebben dat beide supporters on speaking terms zijn en dat er een zekere ontspanning ontstaat aan beide kanten. Het is geen hobby van ons om de rivaliteit uit het stadion weg te halen. De rivaliteit moet juist leuk zijn. Maar, het slopen van stadions, het slopen van terreinen en het zoeken van ruzie met de politie is echt niet meer van deze tijd. Het is bijna achterlijk om het op zo’n manier te doen.”

Als de supportersgroeperingen van Feyenoord en Ajax niet mee willen werken en op dezelfde manier voort willen, dan is Aboutaleb duidelijk over de komst van fans in De Kuip: ”No way. Er is ook nog geen contact opgenomen door één van de supportersverenigingen. Ik heb ook het idee dat dit idee nog even moet inzinken. Ik wacht rustig af”, besloot de burgemeester.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login