Nieuws

Aboutaleb: ‘Blijf alsjeblieft thuis’

on

Honderden Feyenoord-supporters zouden kaarten hebben bemachtigd voor het beladen bekerduel tegen Ajax. Fans van de Rotterdamse club mogen woensdagavond niet bij die wedstrijd in de Arena aanwezig zijn.

De Supportersvereniging Feyenoord maakt zich grote zorgen over de veiligheid omdat Feyenoord-fans tussen de Ajax-supporters in de Arena komen te zitten. Ze hebben kaarten bemachtigd via websites en zwarte handel. Ook nu nog worden op grote schaal toegangskaarten aangeboden.

‘Twee soorten supporters’
Volgens Joop Verschuuren van de supportersvereniging gaat het om twee soorten aanhangers.”Dat zijn de supporters die elke wedstrijd willen bezoeken, de hardcore zo zou je ze kunnen noemen. Maar je hebt ook de vader met het zoontje, dat misschien een Feyenoord-pet op heeft. En die zitten dan ook tussen het Ajax-publiek in. En de relatie Ajax-Feyenoord is natuurlijk al jaren niet goed.”

Politie verwacht Rotterdammers
Ook de Amsterdamse politie zegt rekening te houden met de komst van grote aantallen Feyenoord-aanhangers. Volgens de politie krijgen ze geen toegang tot het stadion. Ook zou er een noodscenario klaarliggen.

De duels tussen Ajax en Feyenoord worden al vijf jaar zonder uitsupporters gespeeld. De maatregel werd ingevoerd na rellen en kwetsende spreekkoren. Mocht het woensdagavond opnieuw mis gaan, dan vreest de Rotterdamse supportersvereniging dat het verbod veel langer wordt.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb raadt Feyenoord-supporters met een kaartje af om woensdag naar Amsterdam af te reizen: “Ook goedwillende mensen lopen de kans dat ze in ongewenste situaties terechtkomen. Blijf alsjeblieft thuis.”

Bron: Rijnmond.nl

20140120-191603.jpg

You must be logged in to post a comment Login