Nieuws

Aboutaleb: “Ajaxfans nog niet welkom in Rotterdam”

on

Fans van Ajax blijven voorlopig niet welkom bij wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax in Rotterdam. Dat verklaart de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb naar aanleiding van recent wangedrag van een deel van de Feyenoordaanhang.

,,Zolang er sprake is en blijft van erupties van geweld, zie ik geen reden om de maatregel in te trekken,” zei hij gisteren vanuit Londen, na een werkbezoek.

Aboutaleb en de toenmalig burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, besloten 4 jaar geleden in overleg met de voetbalbond KNVB dat supporters van de bezoekende club 5 jaar lang niet welkom waren bij het beladen duel, na de zoveelste ongeregeldheden. Nu die termijn bijna om is, zei Cohens opvolger Eberhard van der Laan zondag dat wat hem betreft Feyenoordfans weer welkom zijn in Amsterdam.

Andersom is dat nog niet zo. Ajax-supporters zijn en blijven niet welkom in Rotterdam, benadrukt Aboutaleb. ,,Ik wil geen spelbreker zijn, maar een deel van de achterban lijkt de boodschap niet begrepen te hebben. De afspraak was dat zij zich zouden gaan gedragen, en niet alleen in relatie tot Ajax. Ik constateer dat een aantal lieden consequent ernstig wangedrag blijft vertonen. Ik tolereer dat niet.”

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login