Nieuws

Aboutaleb: ‘Ajax-supporters waren welkom geweest bij Bekerfinale’

on

Als de finale van de TOTO KNVB Beker dit seizoen tussen Feyenoord en Ajax was gegaan, dan waren Ajax-supporters welkom geweest in De Kuip. Dat zegt burgemeester Aboutaleb van Rotterdam in het radioprogramma Rijnmond Nu. Hij benadrukt wel dat fans van de Amsterdammers eind februari niet welkom zijn in de halve finale van het bekertoernooi.

“Voor de finale waren Ajax-fans welkom geweest”, aldus Aboutaleb. “Er was dan één finale geweest. Dat stelt enorme uitdagingen. Daar lopen wij niet voor weg.”

Maar het scheelt wel in politie-inzet nu de bekerfinale niet tussen Feyenoord en Ajax zal gaan, geeft Aboutaleb toe. Hij vindt het jammer dat uit-supporters na al die jaren nog niet naar De Klassieker kunnen. “Ik ben niet opgelucht, want ik ben pas opgelucht als supporters bereid zouden zijn elkaar heen-en-weer te accepteren. En als die acceptatie goed en ordentelijk gaat.”

Feyenoord en Ajax nemen het op woensdagavond 27 februari tegen elkaar op in de halve finale van het bekertoernooi. De finale van het seizoen 2009/2010 gingen vanwege eerdere ongeregeldheden tussen supporters over twee wedstrijden in plaats van één duel.

https://youtu.be/GVNAJuMSqpY

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login