Nieuws

Aanklager stelt onderzoek in naar gebeurtenissen Go Ahead – Feyenoord

on

De aanklager betaald voetbal stelt een onderzoek in naar de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles-Feyenoord, anderhalve week geleden. De Rotterdammers wonnen met 0-4 in De Adelaarshorst, maar Colin Kazim-Richards werd gedurende het duel racistisch bejegend door een groepje supporters van de thuisclub. Scheidsrechter Björn Kuipers noteerde het en gaf het door aan de bond.

Dat was echter niet het enige, want supporters van Kowet brachten ook vernielingen aan in het stadion en zochten de confrontatie met aanhangers van het bezoek uit Rotterdam-Zuid. De aanklager heeft de club nu schriftelijk vragen gesteld. Hij wil weten of Go Ahead er alles aan heeft gedaan om het duel ordelijk te laten verlopen.

Als blijkt dat daar geen sprake van is, kan Go Ahead mogelijk een straf tegemoet zien. De aanklager kan ervoor kiezen een boete uit te delen of de nummer veertien van de competitie een thuiswedstrijd zonder publiek of met minder publiek op te leggen als straf. Kazim-Richards wilde na de bewuste wedstrijd niet teveel ophef maken van het racisme waarvan hij slachtoffer was.

“Ik wil dat de focus op het team ligt, ik wil niet dat de kranten het morgen vooral hebben over racisme dit, racisme dat. De scheidsrechter heeft het gehoord, alles. Laat hem zijn rapport inleveren bij de bond, dan kunnen we ermee omgaan”, zei de Engelse Turk toen. Hij wilde ook niet zeggen wat hij precies naar zijn hoofd geslingerd had gekregen.

Bron: Voetbalzone.nl

IMG_8328.JPG

You must be logged in to post a comment Login