Nieuws

Aanklager KNVB doet onderzoek naar afsteken vuurwerk beker klassieker

on

Enkele dagen slechts nadat duidelijk werd dat Feyenoord binnenkort Vak S moet leeghouden wegens het (herhaaldelijk) afsteken van vuurwerk op de tribune, krijgt de club andermaal een straf voor hetzelfde vergrijp. Deze keer betreft het een geldboete van 25.000 euro, omdat door bezoekers op de tribune vuurwerk werd afgestoken bij de competitiewedstrijd Feyenoord – Ajax op 27 januari dit jaar.

Feyenoord acht het gelet op de feiten en de toepasselijke regels niet zinvol om de zaak te laten voorkomen. Inmiddels is de aanklager ook een vooronderzoek gestart naar het afsteken door supporters van ongeorganiseerd vuurwerk bij de bekerwedstrijd tegen Ajax op woensdag 27 februari jl.

De club doet andermaal een dringend beroep op bezoekers zich in het vervolg te onthouden van het afsteken van vuurwerk, fakkels en rookpotten. Dit gezien de overduidelijke en steeds grotere problemen die de club en (mede)supporters er door krijgen.

Klik hier voor de uitgebreide berichtgeving van eerder deze week over de sanctie van het moeten spelen van de wedstrijd Feyenoord – sc Heerenveen met een leeg vak S op 4 april aanstaande. Dit vanwege het afsteken van vuurwerk op het betreffende vak eind vorig jaar bij Feyenoord – PSV. Hiervoor kreeg Feyenoord ook nog een geldboete van 15.000 euro, waar bovengenoemde nieuwe boete van 25.000 euro dus weer bij komt.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login