Nieuws

Aangepaste toegangscontrole Vak Z werkte niet

on

De afgelopen dag en waarschijnlijk de rest van de week vielen de diverse media over elkaar heen om schande te spreken over (met name) de gebeurtenissen op Vak Z.

Wat veel mensen niet weten is dat vak Z afgelopen woensdag bij Feyenoord al onder een vergrootglas lag.

Afgelopen dinsdag heeft Feyenoord de bezoekers van Vak Z onderstaande mail gestuurd en woensdag was er inderdaad een strengere controle en moest je je toegangskaart inleveren en kreeg je hier een bandje voor terug.

Wat opviel was het grote aantal ingehuurde stewards van een anders bedrijf dan de ‘huis stewards’ tevens heeft Feyenoord speciale bandjes laten maken voor deze wedstrijd, zodat supporters kun kaart niet aan andere supporters van andere vakken konden doorgeven.

Alle ‘goede bedoelingen’ ten spijt, maar het experiment is niet echt geslaagd. Wellicht de volgende keer iets minder kaarten verkopen, want het vak was wederom weer overvol.

De mail over het experiment:

Aangepaste toegangscontrole Vak Z
Op een onlangs gehouden supportersavond met een aantal seizoenkaarthouders van Vak Z kwamen een aantal verbeterpunten naar voren bij het bezoeken van een topwedstrijd. Onderwerpen waren een overvol vak, de ‘onbekende’ gezichten en het gooien van voorwerpen richting het veld.

Wij herkenden deze problemen en zijn samen met een afvaardiging van de Feyenoord Supportersraad (FSR) aan de slag gegaan om de problematiek aan te pakken. Supportersvriendelijkheid en gastvrijheid hebben we hoog in het vaandel staan; we zien ons echter wel genoodzaakt een aantal aanpassingen door te voeren bij de toegang tot het vak waarbij we jouw begrip vragen.

 
Daarnaast hopen we, zeker ook gelet op de problematiek rond het gooien richting het veld, met deze aanpassingen in de toekomst mogelijke drastischere maatregelen (zoals geen kaartverkoop voor Vak Z bij Europese wedstrijden) te voorkomen. 


Er zal een strenge(re) kaartcontrole zijn bij het betreden van het vak. Je hebt alleen toegang met een geldig ticket. Zorg er dus voor dat je je ticket goed bewaart, voordat je het vak gaat betreden! De kaart zal bij deze wedstrijd na de controle bij het vak worden ingenomen door het beveiligingspersoneel. Na het afgeven van jouw kaart ontvang je een polsbandje. In het vervolg van de wedstrijd heb je alleen nog toegang op het vak op vertoon van je polsbandje. De aangekondigde maatregelen kunnen enige impact hebben. Door de aangepast maatregelen kan het iets langer duren voordat je op je vak bent.
 

Voor de verzamelaars onder ons willen wij de mogelijkheid bieden om bij de afdeling Service & Tickets een duplicaat van de wedstrijd aan te vragen. Dit kan via deze link.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply