Nieuws

Aandelen Sportclub Feyenoord naar Kromme Zandweg (video)

on

De meerderheidsaandelen voor Stadion Feijenoord B.V. van Sportclub Feyenoord zijn woensdagavond bij een bijzondere algemene ledenvergadering opgesplitst naar de Kromme Zandweg B.V.. Van de kleine honderd leden stemde het overgrote deel (92 procent) voor.

De Kromme Zandweg B.V. is voorstander van een nieuw stadion. Vanuit Sportclub Feyenoord is met het besluit van woensdagavond dus de weg vrij voor een nieuw stadion.

Naast de Kromme Zandweg B.V. had ook Stichting Vrienden van de Kuip een bod gedaan op de meerderheidsaandelen van Sportclub Feyenoord. Die stichting heeft dus naast de aandelen van de Sportclub gegrepen.

Bij de ingang van het terrein had een groepje supporters zich verzameld met een duidelijk stemadvies. ‘Stem nee’ viel er te lezen op een spandoek, terwijl er driftig flyers werden uitgereikt.

Die stichting heeft dus naast de aandelen van de Sportclub gegrepen. Via eerder openbaar gemaakte brieven maakten zij duidelijk om eventueel juridische stappen te ondernemen als het zover kwam. Op moment van schrijven is het nog onbekend of Stichting Vrienden van de Kuip hier echt werk van gaat maken.

“Hiermee blijven de aandelen in de Feyenoord-familie”, zegt bestuurslid Cees Ultee, die vervolgt dat Feyenoord hiermee aantrekkelijker moet worden voor financiers maar tegelijkertijd beschermt wordt tegen overnames van buitenaf. “En in deze nieuw gevormde stichting krijgt iedereen een plek. De Sportclub, het stadion en de BVO. Dat akkoord is woensdagmiddag gesloten zodat we echt samen zeggenschap hebben hierover.”

Video is te zien via de link ->

https://youtu.be/K9bAqrs_2Zw

Bekijk hierboven het interview met bestuursleden Cees Ultee en Peter Bak. Overige leden mochten niet reageren voor de camera.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login