Nieuws

Aad van der Laan geridderd in De Kuip

on

Aad van der Laan, voormalig voorzitter van Sportclub Feyenoord, is maandagavond in het Feyenoord Museum koninklijk onderscheiden. De 77-jarige Van der Laan, die maandag tevens zijn laatste bestuursfunctie bij de amateurtak van Feyenoord neerlegde, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Voor Van der Laan was de bijeenkomst in het Feyenoord Museum een grote verrassing. De Rotterdammer was naar De Kuip gekomen vanwege een bestuursvergadering en werd zogenaamd per toeval even langs het museum geleid. Daar zag hij tot zijn grote verbazing tientallen vrienden, bekenden en familieleden. Onder hen waren vele prominente Feyenoorders, onder wie de volledige directie van de club, Gerard Kerkum, Gerard Meijer, Ben Wijnstekers, Eddy Pieters Graafland en Mario Been.

In het museum werd Van der Laan toegesproken door Gerard Kerkum, de voorzitter van de Stichting Continuïteit van Feyenoord. Hij benoemde de geweldige staat van dienst van Van der Laan bij Feyenoord. ‘Wat je hebt meegemaakt bij deze club is vergelijkbaar met het klimaat in Nederland, van storm tot zonneschijn’, vertelde Kerkum.

Kerkum gaf op zijn beurt het woord aan burgemeester Aboutaleb. ‘Als een clubicoon afscheid neemt van Feyenoord, hoort de burgemeester te spreken’, zei hij. ‘Aad van der Laan heeft aan de wieg gestaan van de jeugdopleiding van Feyenoord en heeft er mede voor gezorgd dat de club sportief meetelt in Nederland en in Europa.’

De grootste verrassing voor Van der Laan moest toen nog volgen, want Aboutaleb maakte aan het eind van zijn toespraak bekend dat het zijne majesteit de koning heeft behaagd om Van der Laan te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, vanwege zijn verdiensten voor Feyenoord door de jaren heen.

‘Dit raakt me heel diep’, vertelde Van der Laan later op de avond. ‘Op een moment zoals deze denk ik terug aan alle dingen die ik met Feyenoord heb meegemaakt, de hoogte- en de dieptepunten. Ik wist er niets vanaf wat er deze avond zou gebeuren, dus dit komt als een complete verrassing. Ik vind het een ongelooflijke eer dat ik deze onderscheiding heb gekregen.’

Van der Laan was tot november 2012 zeven jaar lang voorzitter van Sportclub Feyenoord. Eerder vervulde hij die functie al tien jaar lang in de jaren negentig. De Rotterdammer speelde zelf in de jeugd van Feyenoord en later voor Zwart Wit’28. Via die club haalde hij ook het Nederlands zaterdagelftal, waar hij vier jaar lang de eerste doelman was. Van der Laan is tegenwoordig voorzitter van het Feyenoord Museum.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login