Bijlow: ‘Tot het eerste doelpunt was er niks aan de hand’

Feyenoord verloor zondag door twee AZ-penalty’s met 2-1 in Alkmaar. Doelman Justin Bijlow kon beide treffers van Jesper Karlsson niet voorkomen en noemt de twee strafschoppen ‘discutabele momenten’.

“Tot het eerste doelpunt was er niks aan de hand”, is de mening van Bijlow. Door twee penalty’s die werden veroorzaakt door Jorrit Hendrix en Tyrell Malacia kwam AZ op een 2-0 voorsprong. Dani de Wit werd onderuit getrokken door Hendrix en Sugawara kreeg een vermeend duwtje van Tyrell Malacia.

Feyenoord kwam dit seizoen vaker op achterstand, maar wist die vaak om te buigen naar een overwinning. In de tweede helft, waarin Feyenoord al snel de aansluitingstreffer maakte via Lutsharel Geertruida, kwam de ploeg steeds dichterbij de gelijkmaker.

Bijlow had er nog hoop op dat Feyenoord met minstens een punt naar huis zou gaan. “Wij hebben vertrouwen in elkaar door de veerkracht die we al vaker hebben laten zien”, aldus de doelman. “Ze kregen in de tweede helft geen druk op ons en wij waren echt de baas. Dat geeft kracht voor de toekomst.”

Bron: Rijnmond.nl