Feyenoord wint met 4-0 van Pec Zwolle

Feyenoord heeft op heerlijke wijze de Eredivisie hervat. In een lege Kuip kende het team van trainer Arne Slot een zorgeloze zondag tegen PEC Zwolle: 4-0. Alle goals vielen in de eerste helft.

Grote vraag vooraf was hoeveel impact het lege stadion zou hebben op Feyenoord, dat mede dankzij de massale steun van het legioen dit seizoen thuis al zoveel punten pakte. Des te knapper was het dat de ploeg voor rust met dezelfde energie en overtuiging speelde als eerdere thuisduels, zonder dat het naar voren werd geschreeuwd door de supporters.

Feyenoord pakte de nummer laatst van de ranglijst direct bij de strot en liet pas weer los bij het rustsignaal, met vier doelpunten als resultaat. Al na negen minuten stond het 2-0, met dank aan doelpunten van Bryan Linssen en Luis Sinisterra. Bij de goal van eerstgenoemde was ook de steekbal waarmee Orkun Kökcü de assist verzorgde het vermelden waard, terwijl Sinisterra scoorde na een fraaie individuele actie.

Bij de 3-0 van Feyenoord was het helemaal genieten. Marcos Senesi strooide maar weer eens met een geweldige pass van achteruit, waarmee de Argentijn zijn maatje Sinisterra wegstuurde. De Colombiaan bediende vanaf de achterlijn Linssen op maat, die van dichtbij voor zijn tweede van de middag tekende. Omdat ook Guus Til voor rust nog scoorde, zijn hij en Linssen nu topscorer van de Eredivisie met acht goals.

Omdat Feyenoord wat tempo’s terugschakelde en PEC Zwolle verdere schade beperken als hoofddoel stelde, had de tweede helft ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Slot gunde vijf reservespelers waaronder drie frisse aanvallers nog speeltijd, maar ook zij slaagden er niet in de score nog verder op te voeren.Cyriel Dessers kwam nog het dichtste bij en leek op weg naar weer een goal in blessuretijd, maar de spits stuitte in de 93ste minuut op de keeper.

Met de vierde overwinning op rij in de competitie op zak kan Feyenoord vol vertrouwen richting woensdag. Dan reist de ploeg af naar Tsjechië, waar donderdag de uitwedstrijd wacht tegen Slavia Praag in de Europa Conference League.