Nieuws

Clasie snapt dat hij niet bij Oranje zit

on

Het is momenteel niet de beste periode in de nog jonge carrière van Jordy Clasie. Afgelopen zondag werd hij gewisseld door trainer Ronald Koeman en er werd ook nog eens verloren van PEC Zwolle (2-1). Vrijdag hoorde hij dat hij niet is geselecteerd door Louis van Gaal voor het Nederlands elftal, dat woensdag een oefenwedstrijd speelt in en tegen Portugal.

De kleine middenvelder zag het wel een beetje aankomen. “Het is jammer, dat is logisch. Iedereen wil er graag bij zijn en elke voetballer droomt er van”, zo uit Clasie zijn teleurstelling tegenover RTV Rijnmond. “Maar het zij zo. Ik moet gewoon meer mijn best doen hier en richt me momenteel volledig op Feyenoord.” De voormalig speler van Excelsior heeft wel begrip voor de keuze van de bondscoach.

“Ik kan het wel begrijpen dat ik er niet bij zit”, zegt Clasie begripvol. “Tegen Zwolle speelde ik geen goede wedstrijd. Ik weet niet op welke wedstrijd hij heeft geselecteerd, maar op basis van dat duel is het terecht. In de voorbereiding heb ik ook niet heel veel gespeeld. Tegen Dordrecht speelde ik niet goed, tegen Getafe was het beter. Maar na zondag had ik er wel rekening mee gehouden dat ik er wellicht niet bij zou zitten.”

Ook blikte Clasie nog even vooruit op komende zondag, wanneer Feyenoord het thuis opneemt tegen FC Twente. Door de nederlaag tegen Zwolle staat er al wat druk op. “Elke wedstrijd is natuurlijk belangrijk, maar je wilt zo snel mogelijk je eerste punten halen. Nu moet het maar in het tweede duel gebeuren, zeker met het oog op Ajax-uit van volgende week. Ik heb altijd vertrouwen in de ploeg, we hebben deze week goed getraind. Maar dat hadden we de vorige weken ook, dus dat is geen excuus. We moeten het zondag laten zien.”

Bron: Soccernews.nl

20130809-192422.jpg

You must be logged in to post a comment Login