Nieuws

Muurtje van Moulijn tegen de vlakte

on

Het beroemdste muurtje van Rotterdam gaat tegen de vlakte. De bakstenen wand waar Feyenoord-legende Coen Moulijn als jochie urenlang ballen tegenaan schopte, wordt vervangen door een nieuw monument.

Het huidige muurtje is een sta-in-de-weg in de Bloklandstraat in het Oude Noorden. Het staat in een doodlopend deel, middenop een troosteloos pleintje. De gemeente wil de straat openbreken om hier een fiets- en wandelroute te maken, maar voor deze missie zullen een huizenblok én het Moulijnmuurtje moeten sneuvelen.

Elders in de straat, waar ‘Coentje’ opgroeide, wordt een nieuwe wand gemetseld. In 1990 dreigde het muurtje ook al eens te verdwijnen. Toen verkeerde deze in zo’n slechte staat dat hij afgebroken moest worden. Op dezelfde plek werd een knalrood exemplaar neergezet met een plaquette over Mister Feyenoord.

‘Schandalig’
Dit rode muurtje moet dus verplaatst worden. ‘Schandalig’, vindt Willem van Hanegem die samen met Moulijn de Europacup 1 won. ‘Alles is maar nep tegenwoordig. We hebben al kunstgrasveld, het stadion moet weg en nu verdwijnt het muurtje van zijn plek. Het is een monument!’

Moulijn overleed begin 2011 op 73-jarige leeftijd. De watervlugge speler heeft in Rotterdam ook een standbeeld, wandschildering en een weg die naar hem is vernoemd.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login