Nieuws

50Plus: ‘Ze gaan nu een Ikea-stadion bouwen’

on

Feyenoord heeft donderdagavond uit hun midden alle bijbeluitleggers opgetrommeld om tijdens een besloten meeting de raadsleden van Rotterdam niet alleen enig inzicht te geven in de opgelopen achterstand rond Feyenoord City, maar er ook begrip voor te vragen. Van de diehard voorstanders (CDA, D66, VVD) kregen ze dat. Dit meldt Dagblad010.nl.

Het dagblad gaat verder: “Niet van de fanatieke tegenstanders van de sloop van De Kuip (Partij van de Dieren, 50Plus, PVV). Ook niet van de SP, want de dieproden willen ter plekke eerst huizen bouwen en dan op hun gemak eens kijken of een nieuw stadion wel noodzakelijk is.”

Gerben Vreugdenhil van Leefbaar Rotterdam liet voor de tweede keer verstek gaan. Ook bij de vorige raadsvergadering met Feyenoord City als pijnpunt op de agenda was het gissen wat Vreugdenhil er van vond. Insiders zeggen dan dat hij het hele plan onverantwoord vindt.

De Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas blijkt volgens dagblad010 de grootste achterstand te hebben. Het heeft de grondexploitatie nog niet rond. Vooral het dure laboratorium zit onbeweeglijk zwaar in de weg. Het miljoenenbedrijf wil bovendien boter bij de vis en de oprotpremie per onmiddellijk incasseren. Maar dat kan niet, want stel je voor dat de businesscase niet klopt, stel je voor dat de bvo Feyenoord op den einder niet akkoord gaat en stel je voor dat het college van B&W klapt.

Het stadion is te duur. Er moet bezuinigd worden. Men gaat van veel staal naar veel beton. En dat betekent bovendien dat er voor een nieuw ontwerp een nieuwe vergunning moet worden aangevraagd.

Het dagblad010 sluit af: ‘Ellen Verkoelen van 50Plus is de felste tegenstander van de sloop van De Kuip. ‘’Onbegrijpelijk dat we informatie over de achterstanden van derden moeten krijgen en niet via de voortgangsreportages van de verantwoordelijke wethouder. Ik ben echt boos. Ik heb vanaf het begin gezegd: dit is onverantwoordelijk. En je ziet het gebeuren. Je ziet ook hoe sommige politieke partijen zich laten inpakken. Zelfs nu het een Ikea-stadion wordt vinden ze het nog steeds dik oké.’’

Het hele artikel is HIER te lezen

You must be logged in to post a comment Login