Wedstrijdverslagen Jeugdelftallen online

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag de punten aan Ajax Onder 19 moeten laten. De mini-Klassieker op Varkenoord eindigde in 1-3. Ook Feyenoord Onder 18 slaagde er niet in te winnen. Op Varkenoord werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen AFC Onder 19.

.

Feyenoord Onder 19 moet punten aan Ajax laten

Feyenoord Onder 19 vocht zaterdag voor wat het waard was, had recht op een punt, maar ging uiteindelijk met 1-3 onderuit tegen Ajax Onder 19. Hoewel er de gehele tweede helft met een man minder moest worden gepeeld vanwege een rode kaart vlak voor rust voor Tyrell Malacia, bleef Feyenoord een goede kans houden op de overwinning. ‘Zij scoorden in de slotfase nog twee keer, terwijl wij kort daarvoor nog de leiding hadden kunnen nemen,’ zo zag trainer Damien Hertog. ‘Het kwartje viel vandaag helaas net de verkeerde kant op.’
.

Beide ploegen toonden veel strijd en passie in de eerste helft. Voetballend was het niet hoogstaand, waardoor er weinig uitgespeelde kansen ontstonden. ‘Dan verwacht je dat er een doelpunt valt uit een standaardsituatie en dat gebeurde ook,’ aldus Hertog. Nigel Robertha was in de negentiende minuut het meest alert bij een corner en zette Feyenoord op 1-0. Binnen twee minuten was de stand echter alweer in evenwicht. ‘Zonde dat zij zo snel op gelijke hoogte kwamen, maar de 1-1 score bij rust gaf de verhoudingen op het veld wel goed weer,’ erkende Hertog, wiens ploeg nóg een dreun te verwerken kreeg, nadat linksback Malacia vlak voor de pauze direct rood had gekregen wegens vermeend natrappen.

.

Hertog smeedde in de kleedkamer samen met zijn team vervolgens een plan om Ajax ook met tien man te kunnen verslaan. ‘We wilden niet op een gelijkspel spelen, echt voor die overwinning gaan en dat hebben de jongens met alles wat ze in zich hadden gedaan,’ vertelde Hertog. In de 78ste minuut kregen de Rotterdammers twee grote kansen op de 2-1. Eerst werd er een kopbal van de lijn gehaald en meteen daarna kon Feyenoord niet toeslaan bij een één-op-één-situatie met de keeper van Ajax.

.

Toeslaan deden de Amsterdammers twee minuten later wél. In de slotfase maakte Ajax er ook nog 1-3 van uit een penalty. Die werd veroorzaakt door Robin Zwartjens, die van het veld moest met twee keer geel. Hertog: ‘Ik heb mijn ploeg echt een groot compliment gegeven voor het feit dat het duel ook met tien man in evenwicht bleef. Het is jammer dat we niet hebben gewonnen, want het had echt gekund.’

.

Feyenoord Onder 19 – Ajax Onder 19 1-3

19′ 1-0 Nigel Robertha

22′ 1-1

86′ 1-2

88′ 1-3

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter (68′ Wehrmann), Smulder, Robertha (75′ Janga); Vente, Bangura en Fernandes (46′ Reith).

.

Onder 18 is er zaterdag niet in geslaagd om drie punten bij te schrijven aan het puntentotaal. De ploeg van trainer Jan Gösgens en AFC Onder 19 deelden op Varkenoord de punten: 2-2. Lange tijd leek Feyenoord af te stevenen op de overwinning, maar vijf minuten voor tijd kwamen de bezoekers toch nog naast de Rotterdammers. ‘We hadden het eerder moeten beslissen,’ aldus Feyenoord-coach Gösgens.

.

In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Gösgens: ‘Wij hadden meer balbezit, maar in totaal waren er weinig kansen voor rust.’ Op slag van rust was het wel raak: uit een vrije trap schoot Dominykas Kubilinskas raak.

.

Na de pauze verdubbelde Feyenoord de marge. Sergi Roeleveld toonde zich het meest attent bij een hoekschop. ‘Vervolgens komt AFC onverwachts tot scoren,’ vertelde Gösgens. Vijf minuten voor tijd sloeg het onheil voor Feyenoord, dat via Sergi Roeleveld (knappe volley) een goede kans op 3-1 kreeg, toe: doelman Elber Evora vloerde een doorgebroken aanvaller in het zestienmetergebied en kon zelf met ‘rood’ inrukken. AFC profiteerde vanaf de strafschopstip, waardoor het 2-2 werd. ‘AFC heeft een goede ploeg, maar we hadden dit eerder moeten beslissen,’ besloot Gösgens.

.

Feyenoord Onder 18 – AFC Onder 19 2-2

44′ 1-0 Dominykas Kubilinskas

63′ 2-0 Sergi Roeleveld

69′ 2-1

85′ 2-2

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Elmensdorp, Van Wetten, Van Mullem, Anes; Buitenhek, Polley (84′ Pavataj), Kubilinskas (72′ Van den Ende); Van der Wilden (60′ Choukoud), Vigario (76′ Guezen) en Roeleveld (76′ Barberoglou).

.

FC Twente geen partij voor gretig Feyenoord Onder 15

Feyenoord Onder 15 heeft op Varkenoord eenvoudig afgerekend met FC Twente Onder 15. Het team van trainer Jeffrey Oost was van begin tot eind heer en meester. ‘Alleen in de eindpass ontbrak het nog vaak aan scherpte,’ oordeelde Oost. ‘Anders hadden we de dubbele cijfers aangetikt.’

.

Feyenoord startte gretig en kreeg in de eerste vijf minuten al drie grote kansen. Het zou echter tot de twaalfde minuut duren voordat Naoufal Bannis de score zou openen, op aangeven van Sem Valk. De 2-0 van Abdel Belarbi volgde niet veel later. De defensie van Twente kreeg vervolgens aanvalsgolf op aanvalsgolf te verwerken. ‘Het was wachten op de 3-0, 4-0 en 5-0,’ zo zag Oost. ‘We speelden Twente helemaal zoek, maar we vergaten het duel al voor rust te beslissen.’

.

De overwinning zou geen moment meer in gevaar komen. Ook in de tweede helft bleef een enthousiast spelend Feyenoord een hoog baltempo hanteren. De Tukkers werden volledig naar achteren gedrukt en kregen nog drie Rotterdamse treffers om de oren. De late Twentse goal was er slechts een voor de statistieken. ‘We voetbalden echt goed vandaag, legden alle manco’s van Twente bloot,’ besloot Oost.

.

Feyenoord Onder 15 – FC Twente Onder 15 5-1

12′ 1-0 Naoufal Bannis

14′ 2-0 Abdel Belarbi

47′ 3-0 Naoufal Bannis

56′ 4-0 Noah Naujoks

61′ 5-0 Abdel Belarbi

68′ 5-1

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Dalen (46′ Papendrecht), Brugman, Van der Zeeuw, Esajas; Zitman (46′ Deurloo), Valk (32′ Omgba), Naujoks; Kasius (50′ Maas), Bannis en Belarbi.

.

Feyenoord Onder 14 verliest van Vitesse en raakt koppositie kwijt

Feyenoord Onder 14 is zijn koppositie in de kampioenspoule kwijtgeraakt. De ploeg van trainer Daniel van der Meulen verloor in Arnhem met 1-0 van Vitesse en omdat alle concurrenten wonnen zakte Feyenoord meteen maar liefst drie plaatsen. ‘Maar nu kunnen we gaan jagen en dat is ook mooi,’ reageerde Van der Meulen vol optimisme.

.

Feyenoord begon redelijk aan het duel, probeerde rustig van achteruit op te bouwen, maar had moeite om de spitsen te bereiken. De bezoekers hadden geen antwoord op de hoge druk van Vitesse, dat vooral via de flanken gevaarlijk was en in de negende minuut met een kopbal uit een vrije trap de leiding pakte. ‘Daarna waren we even uit ons doen, werden we slordiger, maar kregen we wel al snel een grote kans,’ zo zag Van der Meulen. Die was echter niet besteed aan Giuliany Ben-David dos Santos. De aanvallende middenvelder kwam alleen vrij voor de keeper, die zijn schot pakte.

.

Vlak voor rust kregen de Rotterdammers nog een enorme kans. Milan Hokke omspeelde de doelman van Vitesse, maar mikte vervolgens net naast de paal. In de tweede helft werd het spel van Feyenoord er niet beter op. Van der Meulen: ‘We hanteerden te vaak de lange bal en gingen mee in de strijdlust van Vitesse in plaats van de rust te bewaren. In de laatste minuut kregen we nog wel twee grote kansen, maar we waren zoals in de gehele wedstrijd niet scherp genoeg voor het doel.’

.

Vitesse Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-0

9′ 1-0

.

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Van Veldhoven, Baars (59′ Van Houwelingen), Owusu, Christoffel; ’t Zand, Ben-David dos Santos, Benita; Oulad M’hand, Hokke (36′ Zouan) en Matabaro.

.

Feyenoord en PSV Onder 13 houden elkaar in evenwicht

.

Feyenoord en PSV Onder 13 hebben zaterdag met 2-2 gelijk gespeeld. De Rotterdamse thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, maar net zo vaak kwamen de Brabanders weer op gelijke hoogte. ‘Op zich een verdiende uitslag, maar balen als je vlak voor tijd nog op voorsprong staat,’ aldus Feyenoord-trainer Gaston Taument.

.

Beide ploegen leverden veel strijd, waardoor er een leuke openingsfase ontstond. Feyenoord leek na zo’n tien minuten spelen op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Niet veel later was het toch raak: Feyenoorder Amir Rais schoot de bal goed langs de PSV-keeper. Lange tijd leek het erop dat 1-0 ook de ruststand zou zijn, maar op slag van rust sloeg PSV Onder 13 toe. Met een kopbal werd Feyenoord-keeper Tijn Stehmann geklopt.

.

Na de pauze kwam PSV wat opportunistischer voor de dag. ‘En daar hadden wij moeite mee,’ sprak Taument. ‘In balbezit hadden we geen rust meer en we kwamen amper in ons eigen spel.’ Toch was het Feyenoord dat, uit het niets, opnieuw op voorsprong kwam. Invaller Délano van der Heijden schoot de bal knap in de verre hoek: 2-1.

.

‘Dan denk je dat je het potje eruit haalt, maar helaas kwam PSV vlak voor tijd weer op gelijke hoogte,’ aldus Taument, die Remsey van der Linden voor rust geblesseerd zag uitvallen. ‘Ik heb vandaag wel echt een team op het veld gezien.’

.

Feyenoord Onder 13 – PSV Onder 13 2-2

12′ 1-0 Amir Rais

30′ 1-1

49′ 2-1 Délano van der Heijden