Nieuws

Feyenoord speelt benefietwedstrijd tegen Excelsior op 5 januari

on

Met een benefietwedstrijd verzorgen Feyenoord en Excelsior zondag 5 januari 2014 de aftrap van het jubileumjaar ‘100 jaar Daniel den Hoed in Rotterdam’. De opbrengst van de derby in De Kuip gaat in zijn geheel naar kankeronderzoek in het Erasmus MC.

De twee Rotterdamse clubs nemen met hun bijdrage duidelijk het voortouw in de strijd tegen kanker. Feyenoord-directeur Eric Gudde: ‘Direct of indirect worden we vroeg of laat helaas bijna allemaal geraakt door kanker. Bovendien vindt hier in ons eigen Rotterdam internationaal gerenommeerd kankeronderzoek plaats. Het is wat mij betreft dan ook vanzelfsprekend dat wij, waar mogelijk, een bijdrage leveren om de definitieve overwinning op kanker dichterbij te brengen. Wat is er mooier dan dit te doen met een fraaie wedstrijd in een hopelijk goed gevuld stadion?’

Voor Excelsior, dat maatschappelijk zeer betrokken is via de Stichting Excelsior4All en het partnership met rugsponsor Yes We Care, is het van zelfsprekend om aan te sluiten bij een evenement als dit. ‘Onderzoek tegen kanker heeft eraan bijgedragen dat het overwinnen van deze ziekte steeds meer mogelijk is. Echter voor te veel mensen is dit helaas nog niet mogelijk. Door samen te werken in de strijd tegen kanker, zoals Feyenoord en Excelsior doen, hopen wij een bijdrage te leveren om de overwinning op kanker te realiseren’, aldus algemeen directeur Ferry de Haan.

Strijd
Rotterdam heeft een grote en belangrijke bijdrage geleverd in de strijd tegen kanker. Een eeuw geleden werd het startsein voor behandeling van kanker gegeven met de introductie van het eerste bestralingstoestel. Dankzij radiotherapeut Daniel den Hoed werd bestraling gecombineerd met andere medische disciplines, zoals de chirurgie. Honderd jaar van baanbrekend onderzoek en toepassing van de nieuwste behandelmethodes hebben geleid tot grote stappen voorwaarts.

Verder
Ernst Kuipers (voorzitter Raad van Bestuur Erasmus MC): ‘Maar de strijd tegen kanker gaat én moet verder. Een gevecht dat we graag als academisch ziekenhuis graag aangaan voor iedere patiënt. Elke euro die hier een bijdrage aan kan leveren is van harte welkom!’
De wedstrijd tussen Feyenoord en Excelsior betekent de aftrap van een jaar vol activiteiten die in het teken staan van de strijd tegen kanker. Het hele jaar vinden in Rotterdam en omgeving activiteiten plaats waarvan de opbrengst gaat naar het onderzoek tegen kanker.
Voor beide Rotterdamse clubs betekent de benefietwedstrijd een ideaal testmoment in aanloop naar de tweede seizoenshelft.

Tickets
Kaarten voor de wedstrijd kosten € 7,50 per stuk (ongeacht het vak) en zijn vanaf woensdag 13 november tijdens de voorrangsperiode exclusief verkrijgbaar voor Seizoenkaarthouders van Feyenoord en Excelsior en voor Legioen Clubkaarthouders van Feyenoord. Op woensdag 20 november start de vrije verkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.feyenoord.nl/tickets en via TicketBox (bij TicketBox geldt een verkooptoeslag van € 2,50 per kaart). Excelsior-supporters kunnen tevens voor kaartverkoop terecht bij de administratie van Excelsior. Uiteraard geldt voor deze vriendschappelijke wedstrijd geen clubkaartverplichting

Bron: Feyenoord.nl

20131007-175110.jpg

You must be logged in to post a comment Login