Feyenoordinbeeld

FEYENOORD DROOGT RODA JC MET 5-0 AF

on

Feyenoord heeft zondag een overtuigende overwinning geboekt op Roda JC Kerkrade: 5-0. Na een 2-0 ruststand, werkte Feyenoord in de slotfase aan het doelsaldo met drie goals binnen tien minuten. Feyenoord behoudt daarmee als koploper in de Eredivisie een voorsprong van vijf punten.

.

De voortekenen van een onbezorgde middag voor Feyenoord waren al vroeg in de wedstrijd te ontdekken. De ploeg had een groot veldoverwicht, zag het balbezit oplopen tot boven de zeventig procent en hield achterin de rijen keurig gesloten.

.

Het enige waar het aanvankelijk aan ontbrak, waren grote doelkansen, al werd dat probleem halverwege de eerste helft opgelost. Een pegel van Dirk Kuyt op de vuisten van keeper Benjamin van Leer was het startschot van een stormloop op het doel van de bezoekers, met twee doelpunten voor rust als resultaat.

.

Jørgensen opende het bal door uitstekend te profiteren van een misser van Ard van Peppen. De verdediger slingerde de bal onbedoeld voor zijn eigen doel en zag ploeggenoot Roel Brouwers daar onder de voorzet doorgaan. Jørgensen toonde zich wel scherp en tikte koeltjes zijn vierde competitiedoelpunt van dit seizoen binnen.

.

Precies tien minuten later was Jørgensen de aangever bij een fraai doelpunt van El Ahmadi. De middenvelder jaagde de bal met links vanuit de lucht ongenadig hard in de verre kruising. Hij bracht daarmee zijn seizoenstotaal op drie goals en verbeterde zo vroeg in het voetbaljaar zijn hoogste aantal doelpunten dat hij ooit in een seizoen maakte.

.

De comfortabele voorsprong opgeteld bij de tandeloze indruk die Roda JC maakte, zorgde ervoor dat Feyenoord het zich na rust kon permitteren om wat gas terug te nemen. Van Bronckhorst haalde bovendien al vroeg Jan-Arie van der Heijden – die niet helemaal okselfris meer was – en Steven Berghuis naar de kant, mede met het oog op de uitwedstrijd tegen Fenerbahçe van aanstaande donderdag.

.

Ook na de dubbele wissel aan Feyenoord-zijde slaagde Roda JC er nauwelijks in om in de buurt van het doel van Brad Jones te geraken. Ondertussen wist Feyenoord de wedstrijd professioneel uit te spelen en de score in de laatste tien minuten nog uit te bereiden tot 5-0.

.

Krap tien minuten voor tijd heette de doelpuntenmaker voor de tweede keer in de wedstrijd Jørgensen, al kwam de goal voor een groot deel op het conto van Jens Toornstra. De onvermoeibare aanvaller was na een diepe bal verdediger Brouwers te slim af en zette met een tikje breed Jørgensen voor een leeg doel.

.

Toornstra bracht zijn eigen naam een paar minuten later alsnog op het scorebord. Hij mocht op zijn beurt invaller Bilal Basaçikoglu dankbaar zijn. De buitenspeler leverde vanaf de zijlijn een puntgave voorzet af, die hard binnen werd geschoten.

.

Daarmee was de eindstand nog niet bepaald, want in blessuretijd tekende Kongolo voor Feyenoords vijfde treffer. Hij werd na een voorzet van Rick Karsdorp helemaal vrijgelaten bij de tweede paal en knikte overtuigend binnen.

.

Het was een prima slotakkoord voor Feyenoord, dat voor de zevende keer op rij in de Eredivisie de volle buit pakte en vol vertrouwen kan toeleven naar de eerste uitwedstrijd in de Europa League, aanstaande donderdag tegen Fenerbahçe. 

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login