Feyenoordinbeeld

Supportersverenigingen bezorgd over situatie in stadion

on

Al decennia lang kijken supporters van Feyenoord staand naar de wedstrijd. Staanplaatsen zijn lange tijd verboden geweest maar de laatste jaren zien we een veilige variant in tal van stadions in Europa terugkeren. Implementatie van zogenaamde safe standing concepten blijken succesvol en hebben recentelijk ook in Nederland het intreden gedaan. Eerder onderzoek naar staanplaatsen door de KNVB had positieve uitkomsten. De verenigingen hopen dat dit een aanknopingspunt kan zijn om wat te doen aan de vervelende situatie die op sommige vakken is ontstaan..

Bij de wedstrijd tegen Manchester United heeft Feyenoord extra stewards ingezet met als doel de trappen vrij te houden. Volle trappen kunnen Feyenoord bij wedstrijden in Europees verband een boete opleveren. Ondanks de inzet van meer stewards lijkt het lastig om boetes te voorkomen. We zien dat de UEFA ook andere Nederlandse clubs voor hetzelfde vergrijp (heeft) beboet.

.

Bij de bekerwedstrijd tegen FC Oss werden ook extra stewards ingezet. De situatie op sommige vakken en de verhouding tussen een deel van de supporters en de club is gespannen. Op de manier waarop het nu gaat ligt het risico van escalatie op de loer. Daar is niemand bij gebaat.

.

Deze situatie baart Vereeniging De Feijenoorder en De Feyenoord Supportersvereniging zorgen. We gaan hierover bij de club een gesprek aanvragen. De verenigingen willen met de club spreken over meer structurele oplossingen. Dat kan onder meer door gedegen onderzoek naar staanplaatsen te doen. Deze oplossingsrichting is niet nieuw, eerder aangedragen door de verenigingen, maar de club heeft daar tot op heden vanwege onder andere de focus op nieuwbouwplannen niets mee gedaan.

.

Nu de realisatie van stadionplannen nog jaren op zich zal laten wachten en de club bij de Europa League maatregelen neemt die meer dan een miljoen kosten lijkt het ons verstandig hier eens goed naar te kijken. We verzoeken de club in de tussenliggende periode terughoudendheid te tonen in het optreden om de toch al gespannen situatie niet verder op de spits te drijven.

.

Bron: Feyenoordnet.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login