Nieuws

’45 jaar na Feyenoord-Celtic’ in Sportclub Rijnmond 

on

Sportclub Rijnmond staat deze maandag uitgebreid stil bij één van de hoogtepunten in de geschiedenis van Feyenoord: de Europa Cup 1-winst in 1970. Woensdag is het exact 45 jaar geleden dat de Rotterdammers in Milaan geschiedenis schreven.

In Sportclub Rijnmond is voor een bijzondere invalshoek gekozen: niet de bekende Feyenoorder als Kindvall (foto), Jansen of Van Hangegem komen aan het woord over de finale van 1970, maar juist de mannen die het duel toen verloren. Met drie oud-spelers duiken we in een XXL-boek van Celtic en gaan we terug in de tijd.

Het XXL-boek van Celtic vormt de inspiratie voor Feyenoord om nu ook zo’n loodzwaar boek uit te geven. Aan de samenstelling van het boek wordt op dit moment hard gewerkt, in april 2016 moet de presentatie volgen. 

Naast Feyenoord-Celtic is er in Sportcub Rijnmond ook aandacht voor het kampioenschap van amateurclub Stedoco, de degradatie-strijd van de hockeydames van Victoria en HC Rotterdam en de bokspartij tussen Mayweather en Pacquiao. Dat gevecht werd zaterdagnacht door 350 liefhebbers in een Rotterdams hotel op grote schermen bekeken.

Sportclub Rijnmond wordt maandag uitgezonden om 17.29 uur en daarna ieder uur herhaald.

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login