Feyenoordinbeeld

UEFA baalt van hoge netten in De Kuip

on

De UEFA heeft Feyenoord laten weten dat het bepaald niet blij is met de tien meter hoge veiligheidsnetten in De Kuip. De clubleiding van de Rotterdammers zet dit Europese seizoen enorme palen met hoge netten rond het veld om te voorkomen dat supporters, net als eerder tegen AS Roma, projectielen als aanstekers, muntjes of flesjes oordruppels op de grasmat gooien.

.

Vertegenwoordigers van de UEFA hebben de netten in De Kuip deze week bekeken en de Europese voetbalbond vreest dat de televisiekijkers er te veel last van zullen hebben.

.

Feyenoord is echter niet voornemens aanpassingen te doen, ook al omdat de UEFA kwistig met boetes strooit als er daadwerkelijk iets op het veld beland. Feyenoord wil met een breed pakket aan maatregelen, naast de hoge netten een sterk verminderde stadioncapaciteit en massale inzet van stewards, de UEFA juist laten zien dat het er alles aan gedaan heeft om nieuwe incidenten te voorkomen.

.

Er hangt de club na dertien straffen in drie jaar nu twee voorwaardelijke straffen boven het hoofd. Eerder verklaarde algemeen directeur Eric Gudde dat Feyenoord oprecht bang is voor algehele uitsluiting van Europees voetbal.

.

Bron: Ad.nl

Foto: twitter: @feyenoord_tweet 

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login