Nieuws

300.000 liter water weggepompt, in de Hofpleinfontein liggen sleutels, jassen, schoenen, sjaals, telefoons en héél veel plastic

on

Direct na de huldiging van Feyenoord is de stad al grotendeels opgeruimd, maar de Hofpleinfontein was pas dinsdag aan de beurt. De halve stad heeft in het water van de fontein liggen badderen, dus dat moet ververst worden.

Onder de fontein is een ruimte met leidingen en pompen. “We draaien de kraan open van de afvoer en dan duurt het bijna twee dagen voordat het water weg is”, legt van Druten uit.

Maar even nog naar afgelopen weekend, toen stonden er duizenden mensen in de fontein feest te vieren. Het leverde prachtige beelden op, maar er werd ook een hoop troep achtergelaten in het water. “Schoenen, jassen, telefoons, blikjes, glas, papier, sjaals, mutsen, je kunt het zo gek niet bedenken”, weet Van Druten.

De pompen onder de fontein draaien overuren om al het water weg te pompen. Dat is niet in een dag weg. Dan moet de hele fontein schoon worden gespoten, alle troep moet eruit én er moet nieuw water in. Het duurt dan nog twee dagen voor de fontein weer helemaal vol zit met schoon water.

Zes jaar geleden na het vorige kampioenschap werd ook de hele fontein schoongemaakt. Ook toen werden de gekste dingen van de bodem gevist, zoals brillen, horloges, bankpassen en sleutels. Er bleek toen zelfs een verscheurd Ajax t-shirt op de bodem te liggen.

https://rijnmond.bbvms.com/p/regiogroei_rijnmond_web_videoplayer/c/5517930.html?inheritDimensions=true

Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply