Nieuws

3 vragen aan Van Breukelen over Ronald Koeman

on

Ronald Koeman wordt donderdag vijftig jaar. NUsport stelt drie vragen aan personen die in die halve eeuw op wat voor manier dan ook iets met ‘Sneeuwvlokje’ te maken hadden.

Zo ook aan Hans van Breukelen, jarenlang zijn ploeggenoot bij PSV en Oranje.

Wat is uw leukste herinnering aan Ronald Koeman?
“Dat was toen we meededen aan het televisieprogramma Wedden dat..?. Ze hadden een graafmachine zo afgesteld was dat hij met penalty’s op mij kon schieten. Ronald moest daartegen strijden. Allebei vijf strafschoppen op mij.”

“Ronald speelde het spel met heel veel humor, maar wilde ook absoluut winnen. Hij liet me voor aap staan. Ik geloof dat hij er vier scoorde en de machine drie.”

“Enerzijds die humor en het sarcasme, en anderzijds die absolute wil om te winnen, is symptomatisch voor Ronald. En een collega waar ik 100 procent van op aankon. Ik weet nog dat we met PSV de voorlaatste competitiewedstrijd met 8-2 wonnen van Sparta. In die tijd had je nog de Tonny van Leeuwen-trofee, voor de minst gepasseerde keeper van de eredivisie.”

“’s Avonds hadden we een gezellig etentje, maar ik had er ongelooflijk de pee in, omdat ik vreesde dat ik door die twee tegengoals die trofee had verspeeld. Ronald zei toen: ‘Breuk, volgende week houden we de nul’. En dat gebeurde ook.”

Wat is de grootste verandering aan Ronald Koeman sinds je hem ontmoet hebt?
“Dat hij van een trainer een coach is geworden. Daarmee bedoel ik dat hij van iemand die mensen vaardigheden aanleert, kennis overbrengt, is verworden tot iemand die mensen echt begeleidt.”

Ik heb altijd een toekomstig toptrainer in Ronald Koeman gezien…
“Nee, dat heb ik niet. Maar de laatste jaren is hij dat wel aan het worden. Hij heeft me bij Feyenoord blij verrast. Zoals ik al zei, hij is daar echt een coach geworden, begeleidt spelers. Het ouder worden en de nieuwe omgeving hebben daar denk ik een rol in gespeeld.”

Bron: nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login