Nieuws

3-3 ! Riep er eentje, daarna ging het snel

on

De klok stond op 89 minuten, toen op de eerste rijen van de Maastribune in de Kuip een groepje jongens begon te dansen en springen. ‘3-3!’, riep er eentje, met zijn mobieltje hoog in de lucht. ‘Ajax 3-3!’

Eerst was er stilte en scepsis, vlak om de grappenmaker heen. De mensen wilden niet geloven dat AZ gelijk had gemaakt tegen Ajax, maar de jongen bleef maar springen en roepen en gillen. Met succes. Langzaam begonnen steeds meer mensen – voor de zekerheid – mee te juichen.

Opeens ging het razendsnel. Iedereen sprong juichend omhoog en binnen vijf seconden brulde het hele stadion van blijdschap. Eerst de korte zijde aan de westkant, daarna ook de Olympiatribune, gevolgd door de bovenste ringen. De macht van de massa: als zoveel mensen tegelijk blij zijn, kun je moeilijk achterblijven.

Droogjes de feiten checken ging niet, want netwerktechnisch was er amper bereik in het stadion, waar Feyenoord met 2-1 won van FC Utrecht. De wave van verwarring golfde door de Kuip, minutenlang. Totdat Peter Houtman de boel ontnuchterde, niet veel later. De stadionspeaker zuchtte eens diep en sprak toen de waarheid. 2-3 in Alkmaar.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login