Nieuws

29-03-2013 Feyenoord zonder Pellè treft Heerenveen in vorm

on

In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen is het de grote vraag hoe Feyenoord het gemis van topscorer Graziano Pellè gaat opvangen. Trainer Ronald Koeman kan wegens een schorsing geen beroep doen op de Italiaanse spits. Koeman liet vrijdag weten dat hij er voor zichzelf uit is wat dit betekent voor de opstelling waarin Feyenoord zaterdag zal spelen. ‘We hebben meerdere varianten getraind, maar we gaan anderen niet wijzer maken dan ze zijn’, glimlachte de trainer.

Dat Feyenoord ondanks het ontbreken van Pellè met vertrouwen zal afreizen naar Friesland heeft niet alleen te maken met de resultaten van de afgelopen wedstrijden, maar ook met de interlands die afgelopen week gespeeld werden. In totaal zeven Feyenoorders behoorden tot de selectie van het Nederlands elftal. Hoewel zij niet allemaal in actie kwamen in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen achtereenvolgens Estland (3-0) en Roemenië (4-0), keerden zij donderdag wel allemaal met een positief gevoel terug in De Kuip.

Koeman zelf was vooral blij dat al zijn spelers ongeschonden uit de strijd waren gekomen. ‘Daarnaast zijn wedstrijden met Oranje natuurlijk goed voor hun ontwikkeling’, vertelde hij. ‘Hoe vaker je op het niveau van het Nederlands elftal traint, hoe beter je wordt. Al met al zijn de afgelopen weken heel positief voor onze internationals geweest.’

De Feyenoorders die deel uitmaakten van Oranje lieten donderdag al weten desondanks niet te lang stil te willen staan bij de afgelopen internationale wedstrijden, omdat in de competitie met Feyenoord belangrijke weken aanbreken. Te beginnen met aanstaande zaterdag, als de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen wordt gespeeld.

‘Die ploeg heeft de weg omhoog gevonden’, vertelde Koeman over de komende tegenstander. ‘Het is een feit dat geen van de ploegen bovenin in Heerenveen heeft weten te winnen. Ze hebben PSV zelfs bijna de hele wedstrijd onder druk weten te zetten. Net als afgelopen weken moeten wij ook zaterdag weer winnen als we mee willen blijven doen. Daarbij moeten we niet te veel naar anderen kijken. Onze concurrenten spelen allemaal zondag, dus wij moeten nu als eerste met de billen bloot.’

DE TEGENSTANDER
Met sc Heerenveen en Feyenoord staan er zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion twee ploegen aan de aftrap die de laatste vier competitiewedstrijden wisten te winnen. De Rotterdammers doen daardoor volledig mee in de titelstrijd in de eredivisie, terwijl de Friezen met de serie overwinningen het gevaar van deelname aan play-offs om promotie/degradatie afwendden. In plaats daarvan lonken nu de play-offs om Europees voetbal.

Niet eerder dit seizoen was de ploeg van trainer Marco van Basten in staat om een dergelijke reeks neer te zetten. Wisselvalligheid was de grootste tegenstander van het elftal, dat meer dan eens knappe overwinningen afwisselde met (ruime) nederlagen. Niet voor niets bivakkeerden de Friezen nog niet zo lang geleden slechts één plaats boven de degradatiestreep, een positie waarvan inmiddels ruim afstand is genomen.

Zeker in een knotsgekke competitie als de eredivisie ondervindt sc Heerenveen de waarde van de constante prestaties van de afgelopen weken. Door de vier overwinningen op rij rukte de ploeg voor het eerst dit seizoen op naar het linkerrijtje, waar het met de negende plaats maar een schamel puntje achterstand heeft op de twee ploegen boven zich. Die uitgangspositie biedt volop perspectief voor de eindfase van het seizoen, die aankomende zaterdag met de thuiswedstrijd tegen Feyenoord van start gaat.

De ploeg van Van Basten zal het duel met vertrouwen tegemoet zien, zeker ook omdat eerder dit seizoen PSV, Vitesse en FC Twente in het eigen Abe Lenstra Stadion al werden verslagen en Ajax met een gelijkspel goed wegkwam. Sc Heerenveen ontpopte zich daarmee tot reuzendoder, een status die nog meer in aanzien zal stijgen als ook Feyenoord wordt toegevoegd aan het rijtje topploegen dat dit seizoen zonder overwinning uit Friesland vertrekt.

Sc Heerenveen – Feyenoord
Zaterdag 30 maart om 20.45 uur in het Abe Lenstra Stadion
Scheidsrechter: Blom

Statistieken

Uit
19/12/2012 Heerenveen – Feyenoord 2-2 (KNVB-beker)
06/05/2012 Heerenveen – Feyenoord 2-3
06/03/2011 Heerenveen – Feyenoord 0-1
12/12/2009 Heerenveen – Feyenoord 0-2
16/01/2009 Heerenveen – Feyenoord 3-1

Thuis
18/08/2012 Feyenoord – Heerenveen 1-1
28/08/2011 Feyenoord – Heerenveen 2-2
14/11/2010 Feyenoord – Heerenveen 2-2
02/05/2010 Feyenoord – Heerenveen 6-2
20/01/2009 Feyenoord – Heerenveen 0-3 (KNVB-beker)

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login