Nieuws

Vertrek van Rutten dreigt nog steeds: ‘Wat er dan gebeurt, laat zich raden’

on

Fred Rutten haalt in elk geval het einde van de competitie, zoveel is na dinsdag wel duidelijk. De trainer moest even vrezen voor een direct vertrek, maar heeft noodgedwongen het vertrouwen van de club gekregen. Dat is mogelijk echter niet voor lang.

Rutten moet zijn selectie de komende dagen zien klaar te stomen voor de allesbeslissende uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Het is zeker geen ABC’tje dat de Rotterdammers daar winnen. In de afgelopen vijf maanden wist Feyenoord immers slechts twee uitwedstrijden te winnen: bij FC Dordrecht en bij AZ.

Na het duel in Zwolle lijkt het Feyenoord-avontuur van Rutten er sowieso op te zitten. Wint de nummer drie, dan is Europees voetbal binnen en is het seizoen klaar. Verliest Feyenoord, dan volgt vermoedelijk een versneld vertrek. 

‘Wat er bij een eventueel slecht resultaat tegen PEC Zwolle in de laatste competitiewedstrijd met hem gebeurt, laat zich raden’, schrijft De Telegraaf. ‘Als Feyenoord de derde plaats verspeelt, lijkt het spelen van de nacompetitie onder leiding van Rutten een kansloze missie.’

Feyenoord houdt alleen de derde plek vast als het in Zwolle wint. Bij puntenverlies zal of AZ of Vitesse de club vermoedelijk wel passeren. In dat geval is deelname aan de gevreesde play-offs een feit. Wie de boel dan moet overnemen is onduidelijk. Giovanni van Bronckhorst lijkt vanwege mogelijk gezichtsverlies in elk geval geen optie.

Bron: Voetbalprimeur.nl

  

You must be logged in to post a comment Login