Nieuws

Van Meerveld ontslagen als bestuurslid Het Legioen

on

Het Legioen gaat op zoek naar een nieuw bestuurslid en zal hiervoor binnen afzienbare tijd een verkiezing organiseren onder de bijna 45.000 leden van de supportersclub van Feyenoord. De stichting Het Legioen heeft een vacature in het drie leden tellende bestuur van de stichting nadat het bestuur dinsdag (vandaag) heeft besloten niet verder te gaan met Roeland van Meerveld. 

 Van Meerveld trad in mei 2013 toe tot het bestuur van Het Legioen, dat verder bestaat uit Dick van Well en Mark Koevermans. Met name Van Meervelds weigering om zich net als de overige bestuurders te verbinden aan het mediabeleid van Het Legioen leidde uiteindelijk tot zijn vertrek.

Het bestuur verklaart de stap als volgt: Het Legioen is de supportersclub van Feyenoord zelf. Dat is iets anders dan een los van de club staande, onafhankelijke supportersvereniging. Bestuursleden van Het Legioen hebben vooral als taak bij te dragen aan de groei van deze supportersclub en ideeën voor activiteiten te ontplooien. 

Natuurlijk kan er naar buiten toe worden gecommuniceerd over zaken omtrent het Legioen of over Feyenoord, maar wel altijd in overleg met de andere bestuursleden. Het is in de ogen van het bestuur niet meer dan logisch dat je met elkaar afstemt wat er naar buiten wordt gebracht, hoe en wanneer. Dat zijn binnen besturen van organisaties hele normale afspraken.

Het bestuur van Het Legioen hoopt de verkiezing voor een opvolger binnen enkele maanden te organiseren. Dit om het nieuwe seizoen weer op volle sterkte te kunnen werken aan de verdere groei van Het Legioen. 

 bron: feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login