Nieuws

200 leden van de Business Club mogen wel mee naar Rome

on

Feyenoord mag geen supporters meenemen bij de eerste uitwedstrijd in de Europa League tegen Lazio Roma, maar een kleine groep Rotterdamse aanhangers zal wel in de Italiaanse hoofdstad bij de wedstrijd aanwezig zijn.

Op donderdag 8 september begint de Europa League campagne voor Feyenoord in Rome. Hoewel er door de straf van de UEFA het uitvak leeg moet blijven, mag Feyenoord wel gebruik maken van de zogeheten First Category Tickets. Hierdoor is het mogelijk om voor een deel van de leden van de Feyenoord Business Club wél een reis te organiseren. Er komt een chartervlucht naar Italië voor 200 van de circa 1000 businessclubleden.

Feyenoord heeft besloten om gebruik te maken van de afname van deze beschikbare kaarten. Het liefste had de club natuurlijk gezien dat ze met al haar supporters naar de wedstrijd had gekund, maar dat is niet toegestaan door de straf voor supporters in het uitvak. Deze straf geldt niet voor kaarten voor de bezoekende club in de zakelijke vakken. 

Één van de redenen waarom Feyenoord hier voor kiest is de contractuele verplichting die het met sommige zakelijke relaties heeft. Simpel gezegd, deze partners hebben recht op afname van kaarten en als de club daar niet aan voldoet zou dat Feyenoord geld kunnen kosten. Bovendien is de gedachte in De Kuip dat er zo in Rome toch nog minimale steun is voor het team van Arne Slot, ook al is dat slechts een fractie van wat de beleidsbepalers, staf en spelers het liefst hadden gezien.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply