Nieuws

Feyenoord speelt 1-1 gelijk tegen AS Roma

on

Feyenoord heeft in de tussenronde van de Europa League met 1-1 gelijkgespeeld tegen AS Roma. Trainer Arne Slot miste in de volle Kuip heel veel spelers, maar de gehavende Rotterdammers kwamen vooral in de eerste helft wel sterk voor de dag tegen de bekende Italiaanse ploeg. Igor Paixão scoorde voor Feyenoord met een kopbal, na rust deed AS Roma-spits Romelu Lukaku met zijn hoofd hetzelfde.

Feyenoord startte fel tegen AS Roma, de nummer zes van de Serie A, maar het eerste kwartier was voor de Italianen. Edoardo Bove kreeg de eerste kans, maar zijn schot verdween via Quilindschy Hartman naast het doel van keeper Timon Wellenreuther.

Drie minuten later haalde Dávid Hancko een inzet van Lorenzo Pellegrini, na een mooie Romeinse aanval, met zijn hoofd van de lijn. Achteraf onnodig, want het was buitenspel. Bij de Italianen was Paulo Dybala – vorig jaar de plaaggeest van Roma voor Feyenoord in de Europa League – bij alle aanvallen betrokken. Ook bij de kans die Lukaku kreeg. De Belg kopte, op aangeven van wereldkampioen Dybala, recht op Wellenreuther af.

Ondanks de mogelijkheden voor AS Roma, hield Feyenoord wel gelijke tred met de Italianen. Halverwege de eerste helft kwamen de Rotterdamse kansen. Eén hele grote zelfs, voor Paixão. Hij zocht een gaatje, vond ook een gaatje, maar mikte de bal voorlangs het doel van keeper Mile Svilar.

De volgende momenten van Feyenoord, schoten van afstand van Calvin Stengs en Mats Wieffer, waren minder gevaarlijk, maar in die fase kreeg het elftal van Slot wel even de overhand. Yankuba Minteh zag zijn schot geblokt worden. 

AS Roma overleefde het Rotterdamse stormpje en was vlak voor rust twee keer dichtbij de openingstreffer. Leandro Paredes raakte van heel grote afstand en via de vingertoppen van Wellenreuther, de lat, en Lukaku kopte uit een hoekschop recht op de betrouwbare doelman van Feyenoord af. 

De thuisploeg haalde opgelucht adem en liet De Kuip in blessuretijd van de eerste helft ontploffen. Paixão kopte de bal, geheel vrijstaand, achter Svilar na een voorzet op maat van Hartman: 1-0.

In de tweede helft kreeg Feyenoord binnen de minuut een vrije trap op een veelbelovende positie na een overtreding van Diego Llorente op Ayase Ueda. De Japanner, basisspeler omdat Santiago Gimenez niet fit genoeg was om te starten, pegelde de bal op een uitlopende Romein. Aan de andere kant keek Wellenreuther een poging van Dybala over zijn doel.

Het eerste kwartier na rust was minder aantrekkelijk dan het eerste deel van de wedstrijd, maar Feyenoord hield AS Roma wel goed in bedwang en voerde daarna zelf de druk op.

Minteh had te veel tijd nodig om tot een schot te komen en raakte de bal uiteindelijk kwijt. Even later kwam hij wel tot een schot, maar er stonden te veel spelers van AS Roma voor zijn neus. Het was direct zijn laatste actie, want Minteh en Ueda werden door Slot naar de kant gehaald. Ondrej Lingr en Gimenez kwamen binnen de lijnen. 

De Mexicaan werd, zoals iedere week, luid toegezongen door Het Legioen, maar de toeschouwers vielen al heel snel stil. AS Roma kwam, toch vanuit het niets, op gelijke hoogte. Lukaku kopte de bal na een voorzet van Leonardo Spinazzola achter Wellenreuther. De Belg kwam sterk voor Hancko: 1-1. 

Debuut Read

De gelijkmaker was een domper voor Feyenoord, dat even nodig had om zich te herstellen. Dat lukte wel, maar zo leuk en enerverend als de eerste helft werd de tweede nooit. Met debutant Givairo Read – voor de geblesseerde Bart Nieuwkoop – in de ploeg lukte het Feyenoord aanvankelijk niet echt om er nog een slotoffensief uit te persen. AS Roma vond het, met de 1-1 stand op het scorebord, al lang best met nog een return voor de boeg in Italië. 

Paal in blessuretijd

Maar in de slotfase was een aandringend Feyenoord toch een paar keer dichtbij de winnende. Gimenez was na terugleggen van Wieffer dichtbij een treffer, maar zijn venijnige schot werd gepareerd door Svilar. Ivanusec probeerde de keeper van AS Roma te verrassen met een vrije trap in de korte hoek. Dat lukte ook, maar de Kroaat raakte de paal. Het was het laatste wapenfeit. De return is volgende week in Rome. 

Scoreverloop:

45+1′ Igor Paixão 1-0
66′ Romelu Lukaku 1-1

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop (79. Read), Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs (70. Ivanusec), Zerrouki, Minteh (63. Lingr), Ueda (63. Gimenez), Paixão (79. Milambo)

Bron: Rijnmond .nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply