Nieuws

Feyenoord wint met 1-2 van RKC

on

In de eredivisie heeft Feyenoord zaterdagavond drie punten gepakt. De Rotterdammers wonnen bij RKC Waalwijk (1-2). De landskampioen kende een moeizame avond in het Mandemakers Stadion, want Feyenoord maakte gezien de overmacht te weinig goals.

Trainer Arne Slot paste voor de wedstrijd noodgedwongen een wissel toe bij Feyenoord. Mats Wieffer ontbrak vanwege griep. Daarom keerde Luka Ivanusec na zijn blessure terug in de basis. Met trainer Henk Fraser en aanvoerder Michiel Kramer vonden de Rotterdammers twee oude bekenden terug bij RKC Waalwijk. Feyenoord was gewaarschuwd voor de Noord-Brabanders, omdat de landskampioen het vaak lastig heeft in Waalwijk.

Maar de start van Feyenoord mocht er zeker zijn. Santiago Gimenez werd na iets meer dan een minuut al in stelling gebracht. De Mexicaanse spits kreeg een enorme schietkans, maar de Feyenoorder trapte de bal op doelman Mark Spenkelink. Diezelfde keeper hield enkele minuten later een lage schuiver van Quilindschy Hartman in zijn korte hoek tegen. Feyenoord zette flink aan, maar scoorde in het openingskwartier niet.

Dat deed de thuisploeg wel. RKC Waalwijk brak al meerdere keren gevaarlijk uit, zonder op het doel van Feyenoord te schieten. In de 25e minuut probeerde Denilho Cleonise het maar eens. En met succes. De aanvaller van de Noord-Brabanders trapte in de korte hoek raak (1-0).

Spenkelink schittert

Feyenoord rechtte tien minuten later de rug. Tien minuten voor de rust maakte Quinten Timber met een geplaatst schot gelijk (1-1). Vlak voor de pauze kreeg de landskampioen de ultieme mogelijkheid om de voorsprong te nemen. RKC Waalwijk-verdediger Shawn Adewoye trok Gimenez in het zestienmetergebied van de thuisploeg neer, waarna scheidsrechter Pol van Boekel de penalty aan Feyenoord gaf. Adewoye kreeg na het advies van de VAR ook nog een rode kaart, omdat de Mexicaan een doorgebroken speler was. Gimenez nam uiteindelijk de strafschop, maar de spits plaatste de bal over het doel.

Na de rust trof Feyenoord een RKC in ondertal, maar dat betekende niet dat er meteen een Rotterdamse kansenregen kwam. Wel waren er goede schietkansen voor Alireza Jahanbakhsh en Hartman. Telkens kwam RKC Waalwijk-doelman Spenkelink als de winnaar uit de strijd. Verder kreeg Timber net na het uur een enorme mogelijkheid. De middenvelder van Feyenoord plaatste de bal naast het doel.

Alsof de bal er maar niet in mocht. Spenkelink blonk namens RKC Waalwijk uit tegen Feyenoord. De doelman toverde de ene goede redding na de andere eruit, maar halverwege de tweede helft moest hij zich toch gewonnen geven. Ramiz Zerrouki schoot de bal op de paal, waarna Bart Nieuwkoop in de rebound eenvoudig de 1-2 scoorde.

Feyenoord haalde opgelucht adem nadat de Waalwijkse muur was geslecht. De bezoekers hielden, ondanks dat RKC met tien man speelde, de spanning er lang in. Zo kregen Jahanbakhsh, invaller Leo Sauer en Calvin Stengs meerdere kansen. Maar Spenkelink bleef goed keepen. Uiteindelijk kwam de overwinning niet meer in gevaar voor de Rotterdammers.

RKC Waalwijk – Feyenoord 1-2 (1-1)

25′ 1-0 Denilho Cleonise
35′ 1-1 Quinten Timber
64′ 1-2 Bart Nieuwkoop
Rood: 45+2′ Shawn Adewoye (RKC Waalwijk, neerhalen doorgebroken speler)
Bijzonderheid: 45+3′ Santiago Gimenez (Feyenoord) mist een strafschop

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman (70′ López); Zerrouki, Stengs, Timber; Paixão (46′ Jahanbakhsh), Gimenez, Ivanusec (58′ Sauer)

Rijnmond .nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply