Nieuws

104-jarige Mien voor het eerst naar Feyenoord

on

Ze is bijna net zo oud als Feyenoord zelf, de 104-jarige Mien Smits uit Zwijndrecht. Toch heeft ze nog nooit een wedstrijd van de club in de Kuip gezien. Zondag komt daar verandering in: samen met de burgemeester en twee nichtjes is ze bij Feyenoord-Roda JC.

Al jaren hoopt ze op een wedstrijd in de Kuip te zien. ”Vroeger wilde ik ook graag naar Feyenoord toe. Ik had vier broers, maar niemand had interesse in voetbal”, vertelt Mien.
Het balletje begon te rollen toen burgemeester Dominic Schrijer langskwam om haar te feliciteren met haar 104e verjaardag. ”De burgemeester vroeg wat mijn favoriete club was. Feyenoord natuurlijk, ik kom uit Rotterdam. Dan hoort dat.”
De favoriete Feyenoorder van Mien is niet Coen Moulijn of Hans Kraaij, maar Dirk Kuyt. ”Kuyt die kan goed voetballen en geeft vaak de bal af om andere te kunnen laten scoren. Mooi dat ik hem zondag eindelijk zie spelen.”
De oud-basisschoollerares heeft een groot vertrouwen in haar cluppie. ”We gaan winnen met 2-1 van Roda JC.”
Wie komende zondag een glimp wil opvangen van het bijzondere bezoek, moet goed kijken. Mien heeft van Feyenoord een plaatsje in een skybox gekregen. ”Ik ben gek op champagne en bitterballen. En ik zeg altijd: de beste bal is een bitterbal.”

Bron: Rijnmond.nl

Foto: Rijnmond.nl
  

You must be logged in to post a comment Login