Nieuws

Koeman: ‘Vooral eerste helft fantastisch gevoetbald’

on

Gevraagd naar zijn mooiste moment van de middag, kon trainer Ronald Koeman na de overwinning op N.E.C. maar moeilijk een keuze maken. Dat was veelzeggend over de wedstrijd die Feyenoord in Nijmegen achter de rug had. De ploeg speelde met name de eerste helft ijzersterk en versloeg N.E.C. dankzij drie bijzonder fraaie doelpunten. ‘Het was vooral mooi om te zien dat de dingen waarop we trainen ook in het veld worden vertaald door de spelers’, zei de tevreden trainer.

Koeman doelde daarbij onder meer op het eerste doelpunt, waarbij Jean-Paul Boëtius de diepte zocht zonder bal en met een fraaie steekpass werd bereikt door Tonny Vilhena. ‘Het grootste deel van de eerste helft hebben we fantastisch gevoetbald’, concludeerde Koeman. Het enige dat Feyenoord zich bij rust mocht aanrekenen, was dat de wedstrijd nog niet definitief gespeeld was. ‘Aan de andere kant stonden we verdedigend heel goed, dus ik maakte me niet veel zorgen’, zei de trainer.

Met de overwinning op N.E.C. behoudt Feyenoord de aansluiting bij de top, nadat de directe concurrenten deze speelronde ook allemaal wisten te winnen. Gevraagd naar de aspiraties van Feyenoord was Koeman helder. ‘We gaan voor het maximale’, zei hij. ‘Vorige week tegen PSV moesten we winnen en vandaag moesten we weer. Het is knap dat we dat op deze manier hebben gedaan. Ik merk aan de groep dat ze erin gaan geloven.’

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login