Feyenoordinbeeld

WEDSTRIJDVERSLAGEN JEUGDELFTALLEN zaterdag 17 september

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Damien Hertog was sterker dan Vitesse Onder 19 en sprong uiterst effectief om met de mogelijkheden. ‘Ik ben erg tevreden met de bereidheid die mijn spelers vandaag hebben laten zien,’ liet Hertog na afloop weten.

.
In het eerste half uur van de wedstrijd bleven doelpunten uit, maar niet veel later opende Feyenoord de score. Na een standaardsituatie bivakkeerde Bart Sinteur nog in het zestienmetergebied van de Arnhemmers en uitgerekend de verdediger bracht Feyenoord aan de leiding. Na een uur spelen, verdubbelde Feyenoord die voorsprong. Nigel Robertha, die halverwege de wedstrijd in het veld was gekomen, bleek het eindstation van een Rotterdamse aanval.
.
Hertog: ‘Ik vond dat we echt gedisciplineerd speelden en die 2-0 was op dat moment meer dan terecht. Dat we in de slotfase nog twee keer scoren (via Dylan Vente en Robin Zwartjens, red.), was misschien wel een beetje te veel van het goede. Mijn ploeg toonde vandaag veel drive en energie. Iedereen, ook alle jongens die als wisselspelers binnen de lijnen kwamen, wil er vol voor gaan en daar begint het mee in het voetbal,’ aldus Hertog.

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Reith, Sinteur, Zwartjens, Malacia; Roffelsen (77’ Guezen), Roeleveld (73’ Smulders), Kökcü; Vente, Hansson (83’ Vicario) en Van der Wilden (45’ Robertha).

.

Feyenoord Onder 19 – Vitesse Onder 19 4-0

35’ 1-0 Bart Sinteur

63’ 2-0 Nigel Robertha

88’ 3-0 Dylan Vente

89’ 4-0 Robin Zwartjens
.
Feyenoord Onder 18 zet Fortuna Sittard Onder 19 opzij

.

Feyenoord Onder 18 heeft zaterdagmiddag een knappe zege geboekt. De Rotterdammers kwamen tegen Fortuna Sittard Onder 19 tot een 4-2 overwinning. Het was de tweede zege op rij voor de ploeg van trainer Jan Gösgens nog geen puntverlies geleden. ‘Dit is een fantastische start,’ aldus de oefenmeester.
.
In het eerste bedrijf waren de Limburgse bezoekers de bovenliggende ploeg, maar tot mogelijkheden leidde dit niet. ‘Ik vond ons voor rust goed verdedigen, waardoor we ook niet in de problemen kwamen,’ vertelde Gösgens, die zijn ploeg op slag van rust op voorsprong zag komen via Niels Butter. Na goed druk zetten onderschepte hij de bal, omspeelde de Fortuna-keeper en schoot goed raak: 1-0.

.

Na de pauze kwam Feyenoord compacter voor de dag. Hierdoor kon de thuisploeg in de omschakeling gevaarlijk worden. Via Ryan Tilborg, na een klein uur spelen, slaagden de Rotterdammers daar goed in (2-0), waarna Alex Bangura Feyenoord niet veel later in veilige haven leek te schieten. Fortuna Sittard liet het er echter niet bij zitten en kwam na twee, opeenvolgende wedstrijden terug in de wedstrijd. Tien minuten voor het eindsignaal maakte opnieuw Bangura aan alle onzekerheid een einde: 4-2. Gösgens: ‘Vervolgens hebben we ook nog kansen gehad op de 5-2, maar die bleef uit. Ik ben tevreden en kijk uit naar volgende week, als we koploper De Graafschap treffen.’
.
Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Van Wetten, Van den Ende, Kaptein, De Sterke (20’ Van Mullem); Buitenhek, Polley, Choukoud (68’ Kubilinskas); Vicario (45’ Tilborg), Butter en Bangura (73’ Barberoglou).

.

Feyenoord Onder 18 – Fortuna Sittard Onder 19 4-2

43’ 1-0 Niels Butter

55’ 2-0 Ryan Tilborg

63’ 3-0 Alex Bangura

65’ 3-1

76’ 3-2

82’ 4-2 Alex Bangura

.

Feyenoord Onder 17 ten onder tegen effectief PSV

.

Feyenoord Onder 17 speelde een goede wedstrijd tegen PSV, maar zag dat niet uitgedrukt worden in de score. De Rotterdammers gingen in Eindhoven met 4-1 onderuit. ‘Een geflatteerde uitslag,’ aldus trainer Cor Adriaanse. ‘Kijkend naar de hoeveelheid kansen die we hebben gecreëerd, hebben we onszelf vandaag echt tekortgedaan.’

.

De bezoekers begonnen sterk aan het duel met de Eindhovenaren, die vorige maand nog na strafschoppen de Supercup in de wacht sleepten ten koste van Feyenoord. In de vierde minuut kreeg Cheick Toure een uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de spits miste één-op-één met de keeper van PSV. Twee minuten later speelden Toure en Marouan Azarkan een twee-tegen-één-situatie niet goed uit.

.

In plaats van een 0-2 voorsprong stond er na 25 minuten plots 1-0 op het scorebord. Keeper Jordie van Leeuwen liet een afstandsschot door zijn handen glippen. ‘Jammer, maar er was nog niets aan de hand,’ zo zag Adriaanse. ‘We bleven namelijk goed spelen.’ Nadat Toure na een halfuur spelen zijn eerste vrije kopkans nog miste, was het vijf minuten later bij zijn tweede poging met het hoofd wel raak: 1-1.

.

Pal na rust profiteerde de thuisploeg optimaal van balverlies van verdediger Lutsharel Geertruida, waardoor Feyenoord weer in de achtervolging moest. De 2-2 hing in de lucht, maar het werd 3-1 en vijf minuten voor tijd zelfs nog 4-1. Tekenend was dat Toure in de tussentijd ook nog een strafschop niet verzilverde. Adriaanse: ‘Het was echt de dag van de gemiste kansen. PSV was daarentegen heel effectief. Bij een score van 4-1 lijkt het net alsof we zijn weggespeeld, maar dat is dus niet het geval geweest. Wat we vandaag qua spel hebben laten zien, daar kunnen we echt op voortborduren.’

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Fetahi (67’ Loshi), Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kokcu, Burger (54’ Huijgen); Reemst (54’ Kalentjev), Toure en Azarkan (65’ Wong-Si-Kwie).

.

PSV Onder 17 – Feyenoord Onder 17 4-1

25’ 1-0

35’ 1-1 Cheick Toure

41’ 2-1

50’ 3-1

75’ 4-1

.

Feyenoord Onder 16 zet Roda JC opzij

Feyenoord Onder 16 heeft zaterdagmiddag met ruime cijfers Roda JC Onder 16 opzijgezet. In Kerkrade werd het 0-5 voor de ploeg van trainer Edwin de Graaf. Toch overheerste na afloop vooral de ontevredenheid bij de coach van Feyenoord. ‘We hadden hier veel ruimer moeten winnen.’

.

Feyenoord leidde bij rust met 0-2 dankzij een treffer van Ömer Gündüz en een eigen doelpunt van Roda, maar de bezoekers hadden ook achter kunnen staan, erkende De Graaf. ‘We gaven drie grote kansen weg, die zij door een gebrek aan scherpte voor het doel niet benutten. Het tempo lag te laag bij ons en ik miste echt een stukje beleving. Het leek wel alsof we op tachtig procent speelden.’

.

De Graaf wilde na rust logischerwijs dat zijn ploeg honderd procent inzet zou tonen, maar dat was niet het geval. ‘We maakten nog wel drie goals, maar het voetbal zag er toch wat plichtmatig uit. We hebben dit seizoen al laten zien dat we fantastisch voetbal kunnen spelen, maar dan moet je wel alles geven.’

.

Roda JC Onder 16 – Feyenoord Onder 16 0-5

21’ 0-1 Ömer Gündüz

32’ 0-2 eigen doelpunt

50’ 0-3 Toshio Lake

65’ 0-4 eigen doelpunt

76’ 0-5 Joshua Zirkzee

.

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Rustveld (47’ Hoogenboom), Bogarde Van Leeuwen; De Mooij, Heijberg, Gündüz (65’ Dijksteel); Summerville, Doesburg (47’ Zirkzee) en Lake (57’ El Karbachi).

.

Vitesse Onder 15 laat Feyenoord met lege handen achter

.

Vitesse Onder 15 is met drie punten huiswaarts gekeerd na het duel met Feyenoord Onder 15. De Arnhemmers scoorden voor rust twee keer en zagen de spelers van trainer Jeffrey Oost na de pauze maar één keer tegen scoren.
.
Tot aan de openingstreffer van de bezoekers, in de elfde minuut, was er niets aan de hand voor Feyenoord. De Rotterdammers kregen een goede mogelijkheid op de openingstreffer, maar zagen die niet veel later dus aan de andere kant vallen. Ruim een kwartier later verdubbelden de gasten de marge. ‘Die goal viel uit de omschakeling en was een domper voor ons,’ sprak Oost, die Zenya Deurloo op slag van rust een grote kans op de aansluitingstreffer zag missen. ‘Het was voor rust te onrustig en het had te veel weg van werkvoetbal.’

.

Feyenoord kwam na de pauze slecht uit de kleedkamer, maar herpakte zich vervolgens wel. Vitesse stichtte gevaar via de omschakeling, maar kwam niet tot scoren. Dat kwam Abdel Belarbi wel, maar de aansluitingstreffer kreeg geen vervolg. ‘Ondanks een goede kopkans voor Naoufal Bannis en een grote mogelijkheid voor Stan Maas viel de gelijkmaker niet meer,’ aldus Oost.
.
Feyenoord Onder 15 – Vitesse Onder 15 1-2

11’ 0-1 (penalty)

28’ 0-2

54’ 1-2 Abdel Belarbi

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Sikanic; Papendrecht, Dalen (29’ Deurloo), Brugman, Esajas (42’ Maas); Valk (26’ Zitman), Naujoks, Omgba; Belarbi, Bannis en Van der Zeeuw.
.
Feyenoord Onder 14 is PSV de baas in Eindhoven

.

Feyenoord Onder 14 heeft zaterdag afgerekend met de leeftijdsgenoten van PSV. De ploeg van trainer Daniel van der Meulen zegevierde met 1-3 in Noord-Brabant. ‘Na een matige eerste helft, hebben de jongens er alles aan gedaan om te winnen,’ aldus Van der Meulen.

.

Nadat in het eerste bedrijf de doelpunten uitbleven, kwam de Eindhovense thuisploeg direct na de hervatting aan de leiding. ‘Ik zag in de eerste helft weinig passie bij mijn ploeg,’ vertelde de Feyenoord-trainer. ‘Dat was in de tweede helft beter, al kregen we dus wel direct een doelpunt tegen.’

.

Voor de Feyenoorders leek het alsof de openingsgoal een wake-up-call was. Van der Meulen: ‘We zijn goed gaan voetballen, op de helft van de tegenstander. Ik vond dat mijn ploeg na de pauze echt is opgestaan.’ Feyenoord-speler Giuliany Ben-David Dos Santos, die goed reageerde na een schot van Tyrell Tearr, zette zijn handtekening al snel onder de 1-1. Tien minuten later was Tearr opnieuw betrokken bij een Feyenoord-doelpunt, waarbij ditmaal Shiloh ’t Zand het eindstation bleek. Het slotakkoord was wederom voor het sterke Feyenoord: met een droog schot zette Saladin Oulad M’Hand de eindstand op het scorebord. ‘De jongens hebben er alles aan gedaan om een positief resultaat te behalen en dat is uiteindelijk gelukt,’ besloot Van der Meulen.

.

PSV Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-3

35’ 1-0

39’ 1-1 Giuliany Ben-David Dos Santos

49’ 1-2 Shiloh ’t Zand

55’ 1-3 Saladin Oulad M’Hand

.

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Van Veldhoven, Hall, Zouan, Christoffel (60’ Rijnja); ’t Zand, Benita (60’ Roels), Oulad M’Hand; Tearr (55’ Hokke), Dos Santos en Bodo (36’ Matabaro).

Feyenoord Onder 13 speelt gelijk tegen NAC

.

Feyenoord Onder 13 heeft voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden. Na overwinningen op Excelsior (0-2) en ADO Den Haag (4-0) bleven de Rotterdammers in Breda steken op een 1-1 gelijkspel tegen NAC Onder 13. ‘In de eerste twee duels konden we na een matige eerste helft de wedstrijd nog uit het vuur slepen, vandaag niet,’ reageerde trainer Gaston Taument.

.

NAC was vooral voor rust feller in de duels. Feyenoord kwam amper aan voetballen toe. Desondanks pakten de bezoekers wel de leiding. Bij een corner in de zesde minuut schoot Mees van Tol uit de rebound goed binnen. De gelijkmaker viel niet veel later, in de dertiende minuut, en was verdiend volgens Taument. ‘De verdedigers gingen bij de tegengoal te slap de duels aan en NAC profiteerde optimaal.’

.

In de rust hamerde Taument op meer strijd en beleving, maar hij zag daar slechts mondjesmaat iets van terug bij zijn spelers. Hoewel het spel zich in de tweede helft wel veelal op de helft van NAC afspeelde, lukte het Feyenoord niet om grote kansen te creëren. Taument: ‘We kregen nog een paar kleine mogelijkheden, maar verdienden het eerlijk gezegd ook niet om te winnen. NAC heeft het goed gedaan, maar wij kunnen veel beter.’