Wedstrijdverslagen Jeugdelftallen online

Feyenoord Onder 15 zegevierde zaterdag in de kraker tegen PSV. In Eindhoven werd met 1-4 gewonnen. Ook Onder 14 zegevierde in een topper. In Amsterdam werd met 2-3 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Ajax. Alle verslagen van vandaag (zaterdag) lees je hier.

Onder 17 na rode kaart onderuit in Zwolle

Feyenoord Onder 17 heeft de uitwedstrijd bij PEC Zwolle onnodig met 3-2 verloren. De ploeg van Melvin Boel verzuimde tot twee keer toe een gat van twee goals te slaan en kwam in de problemen toen Steven van der Sloot er na vijftig minuten met twee keer geel vanaf moest.

Feyenoord begon goed en kwam op aangeven van Mimeirel Benita op 0-1 via Noah Naujoks. Abdel Belabi liet een kans op de tweede goal liggen, waarna het gelijk werd via een aanval over de zijkant. Nog voor rust zette Benita de Rotterdammers op voorsprong met een knappe volley. Diezelfde Benita faalde vervolgens voor open doel. Na rust ging het fout. PEC maakte gelijk, Feyenoord moest met tien man verder en uit een standaardsituatie viel de 3-2.

PEC Zwolle Onder 17 – Feyenoord Onder 17 3-2
Scoreverloop
13’ 0-1 Naujoks
29’ 1-1
37’ 1-2 Benita
46’ 2-2
70’ 3-2

Opstelling Feyenoord Onder 17:
Bax, Van der Sloot, Van der Lubbe (77’ Akdeniz), Van der Zeeuw, Esajas (69’ Dunning), Knoll, Benita, Zitman (50’ Oulad M’Hand), Belarbi, Naujoks, Omgba (55’ Brugman).

Onder 16 ziet PSV toeslaan bij dode spelmomenten

Feyenoord Onder 16 heeft op het eigen Varkenoord ruim verloren van PSV Onder 16. De talenten van Feyenoord Academy speelden een moeizame wedstrijd en kwamen nauwelijks tot kansen. Ook de Eindhovenaren voetbalden niet makkelijk, maar zij toonden zich uiterst effectief in de standaardsituaties. Voor rust scoorde PSV twee keer uit een corner en aan het einde van de tweede helft werd ook nog een vrije trap vanaf de zijkant tot doelpunt gepromoveerd.

Feyenoord Onder 16 – PSV Onder 16 0-3
34’ 0-1
40’ 0-2
71’ 0-3

Opstelling Feyenoord Onder 16:
Bontje, Van Veldhoven, Baars, Owusus, Van der Veldt, Valk (41’ Oetoehganal), Veenvliet, Christoffel (67’Van der Heijden), Tearr, ’t Zand, Nasri (45’ Berete).

KLIK HIER VOOR FOTOREPORTAGE

Knappe zege Onder 15 bij PSV

Feyenoord Onder 15 heeft op een overtuigende manier met 1-4 gewonnen bij PSV Onder 15. De ploeg van Mark Otten controleerde de wedstrijd en had het alleen tien minuten lang na de aansluitingstreffer van de Eindhovenaren.

Voor rust zette Ilyas el Moussaoui Feyenoord op een 0-2 voorsprong door een kopbal uit een corner en een knappe actie na een diepe bal. Na rust kwam PSV terug door een rebound te benutten, nadat een vrije trap op de onderkant van de lat eindigde. Even kwam Feyenoord in de problemen en kwam het team goed weg toen een Rotterdamse verdediger de bal via de paal uit het eigen doel kon houden.

Twee Feyenoorders die tot nu toe nog niet scoorden zorgden voor de beslissing. Nesto Groen maakte zijn eerste na blessureleed en de Deens-Amerikaanse Levi Skyum was voor het eerst speelgerechtigd en zorgde voor de 1-4.

PSV Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-4
31’ 0-1 El Moussaoui
35’ 0-2 El Moussaoui
57’ 1-2
68’ 1-3 Groen
70’ 1-4 Skyum

Opstelling Feyenoord Onder 15:
Dekker, Van Tol, Bogarde, Ket (50’Rais), Candelaria (60’ De Blok), Zechiël (55’ Skyum), Felicia, Van der Linden, El Moussaoui, Ourhris, Van Lunteren (42’ Groen).

Onder 14 de sterkste in jeugdige Klassieker

Feyenoord Onder 14 heeft een prima resultaat geboekt in de jeugdige Klassieker tegen Ajax Onder 14. Het werd 2-3 voor het team van Feyenoord Academy. Jordan Zirkzee maakte al snel de openingstreffer uit een strafschop en een kwartier later schoot Jan Plug raak toen een voorzet bleef hangen. Uit een opmerkelijke situatie werd het in de blessuretijd van de eerste helft nog 1-2.

De scheidsrechter vond dat keeper Willem de Groot de bal te lang in zijn handen hield, waarna Ajax de indirecte vrije trap van een meter of tien raak schoot. Na rust was het opnieuw raak voor Zirkzee vanaf elf meter. In beide gevallen werd er een overtreding begaan op Rainey Breinburg, die vandaag eens linksbuiten stond. In de blessuretijd werd de eindstand bepaald op 2-3.

Ajax Onder 14 – Feyenoord Onder 14 2-3
5’ 0-1 Zirkzee (penalty)
18’ 0-2 Plug
35’ 1-2
37’ 1-3 Zirkzee (penalty)
70’ 2-3

Opstelling Feyenoord Onder 14:
De Groot, Pronk (51’ Elmensdorp), Giersthove, Plug, Gill’Ard (48’ Slory), Oulad M’Hand, Speksnijder (45’ De Wind), Kleijn, Zirkzee (61’ Clarinda), Milambo, Breinburg.

Onder 13 nu veel sterker dan Spartaan’20

Feyenoord Onder 13 begint steeds beter te draaien. Waar er in het begin van de competitie nog werd verloren bij de amateurs van Spartaan’20, werd diezelfde tegenstander nu op Varkenoord met speels gemak aan de kant gezet.

Na twintig minuten had de ploeg van Brian Pinas al vier keer gescoord. Randy Meerzorg en Zino Sneijer maakten er beiden twee, waarvan de tweede van Meerzorg het mooist was. De aanvaller sneed naar binnen en schoot de bal vanaf een meter of twintig in de verre hoek. In de tweede helft gaf Pinas wat andere spelers de kans en zorgde Shaqueel van Persie voor de 5-0 eindstand.

Feyenoord Onder 13 – Spartaan’20 Onder 13 5-0
3’ 1-0 Meerzorg
6’ 2-0 Sneijer
12’ 3-0 Meerzorg
20’ 4-0 Sneijer
60’ 5-0 Van Persie