Wedstrijdverslagen Jeugdelftallen online

Voor de meeste teams van Feyenoord Academy is 2018 niet goed begonnen. Net als Feyenoord Onder 19 (0-0 tegen PSV) wisten ook de andere boven- en middenbouwteams niet te winnen. De verslagen lees je hieronder.

Ruime nederlaag voor Onder 18 tegen FC Twente O19

Feyenoord Onder 18 heeft de eerste wedstrijd van de nieuwe voorjaarscompetitie flink verloren. In eigen huis was FC Twente Onder 19 met 0-4 te sterk voor de mannen van trainer Jan Gösgens.

Onder 18, dat niet op volle oorlogssterkte aan de aftrap verscheen, kende een ongelukkige openingsfase. Na vijf speelminuten moest keeper Elber Evora met een blessure het veld verlaten. Hij had last van zijn ribben nadat hij in de mangel kwam met verdediger Lynden Leidsman en een aanvaller van Twente. Reservedoelman Rik Schippers moest vervolgens al binnen vijf minuten een bal uit het net vissen. Uit een corner troffen de bezoekers doel met een schot dat nog werd aangeraakt door Edon Fetahi.

In een verder matige eerste helft wist Onder 18 voor de rust toch nog twee keer gevaarlijk te worden. De doelman van FC Twente keerde eerst een kopbal van Leidsman en enkele minuten later ook nog een schot van Ridouan Kasrioui. Waar Onder 18 deze twee kansen liet liggen, sloeg Twente wel nog een keer toe voor de pauze. De spits werd de diepte

ingestuurd en passeerde Schippers.

Nog voordat Onder 18 in de tweede helft het gevoel kreeg dat het beter in de wedstrijd kwam, lag de derde treffer van de Tukkers erin. In het restant van de wedstrijd drong Onder 18 nog wat aan en wist het enkele mogelijkheden te creëren. Mohamed Choukoud was het meest dicht bij een treffer. Zijn inzet belandde op de paal, waarna Twente in blessuretijd nogmaals toesloeg.

‘Misschien hadden we een doelpunt verdiend, maar de overwinning van Twente was zeker terecht,’ zegt Gösgens. ‘Natuurlijk maken we wat meer kans als we compleet zijn, maar we moeten flink aan de bak de komende weken. We scoren te moeilijk en geven te makkelijk goals weg.’

Feyenoord Onder 18 – FC Twente Onder 19 0-4

Scoreverloop

10’ 0-1

43’ 0-2

55’ 0-3

90’ 0-4

Opstelling Feyenoord Onder 18

Elber Evora (5’ Rik Schippers), Edon Fetahi, Xander Buitenhek, Leon-Cardi Wong-Si-Kwie, Lynden Leidsman (45’ Simon Loshi), Dominykas Kubilinskas (70’ Rychaintelo Knoll), Ridouan Kasrioui (80’ Delpiero Reboe), Benjamin Reemst (45’ Enrique van der Lubbe), Lion Kalentjev, Mohamed Choukoud, Nelson Amadin.

Onder 17 geeft ruime voorsprong uit handen

In een enerverende wedstrijd heeft Feyenoord Onder 17 zaterdagmiddag thuis met 3-4 verloren van PSV Onder 17. De ploeg van trainer Melvin Boel gaf een 3-0 voorsprong uit handen en zag de Eindhovenaren aan het langste eind trekken.

Het was voor beide ploegen de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie, die ook wel de kampioenspoule wordt genoemd. In de laatste wedstrijd van het najaar stonden beide ploegen in Eindhoven ook tegen elkaar toen het 2-2 werd. ‘Ik kon die wedstrijd goed gebruiken om nog op enkele dingen te hameren bij mijn ploeg,’ aldus Boel.

De wedstrijd ging vanaf het begin af aan beide kanten op, waarbij zowel Feyenoord als PSV veel mogelijkheden kregen. De thuisploeg ging daar in de eerste helft het beste mee om. Na een kwartier spelen kwam Onder 17 op voorsprong. Marouan Azarkan zette een één-twee op met Splinter de Mooij, kreeg de bal terug en vond de lange hoek met een overtuigend schot. Vlak voor rust werd de score verdubbeld. Toshio Lake schoot een vrije trap van een meter of dertig op de paal waarna de rebound een prooi was voor Melayro Bogarde.

Kort na de pauze toonde Onder 17 opnieuw haar effectiviteit. In een counter werd Naoufal Bannis weggestuurd door een mooie pass van Ömer Gündüz, waarna de aanvaller met een kanonskogel het net vond. Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn voor Onder 17 totdat keeper Joey Koorevaar een Eindhovens schot ongelukkig door zijn benen liet glippen en het 3-1 werd. In de daaropvolgende minuten werd het spel van Onder 17 paniekerig en sloeg PSV twee keer toe in een minuut.

Na deze slechte fase probeerde Onder 17 zich opnieuw op te richten om toch nog voor de drie punten te gaan. Het leek recht te hebben op een strafschop toen Bannis naar het gras werd gewerkt, maar de scheidsrechter zag het anders. In een tegenaanval werd het 3-4 voor PSV door een gelukkige goal. Een kopbal van één van de bezoekers werd onbedoeld van richting veranderd door een andere aanvaller waardoor Koorevaar gezien was. Onder 17 kreeg via invallers Mohamed el Karbachi en Abdel Belarbi nog twee goede kansen op de 4-4, maar beide spelers faalden één-op-één met de keeper.

‘Natuurlijk mag je een 3-0 voorsprong niet weggeven,’ zegt Boel. ‘Op basis van het wedstrijdbeeld verdienden zij wel een punt omdat ze vooral in de eerste helft ongelukkig waren in de afronding.’

Feyenoord Onder 17 – PSV Onder 17 3-4

15’ 1-0 Marouan Azarkan

40’ 2-0 Melayro Bogarde

42’ 3-0 Naoufal Bannis

48’ 3-1

54’ 3-2

55’ 3-3

75’ 3-4

Opstelling Feyenoord Onder 17

Joey Koorevaar, Denzel Hall, Melayro Bogarde, Ramon Hendriks, Ravi Yates (74’ Mohamed el Karbachi), Sven Zitman (58’ Ezra Hoogenboom), Naoufal Bannis, Ömer Gündüz, Toshio Lake (65’ Abdel Belarbi), Splinter de Mooij, Marouan Azarkan.

Onder 15 onderuit bij FC Twente

Feyenoord Onder 15 heeft geen punten overgehouden aan de lange reis naar Enschede. De ploeg van Mark Otten verloor met 3-2 van FC Twente Onder 15. Vooral twee standaardsituaties in de eerste helft hielpen de Tukkers in het zadel.

Aan het begin van de wedstrijd leek er nog niet veel aan de hand voor Onder 15. Het probeerde zelf het spel te maken en kwam na twintig minuten ook op voorsprong. Milan Hokke gaf een voorzet vanaf rechts die door spits Nesto Groen werd omgezet in een doelpunt. Onder 15 leek de wedstrijd te controleren totdat ook de thuisploeg toesloeg uit een aanval over rechts. Vanaf de flank werd de spits aangespeeld die met een schot uit de draai voor de gelijkmaker zorgde.

De wedstrijd kantelde volledig toen FC Twente Onder 15 twee keer toesloeg uit twee bijna identieke situaties. In beide gevallen werd een vrije trap van grote afstand voor het doel geslingerd, zag de verdediging van Feyenoord Onder 15 er niet goed uit en kon de bal verlengd worden richting het doel van keeper Sam Pak. Zo keek Feyenoord Onder 15 ineens tegen een 3-1 achterstand aan.

Na de thee kwam Onder 15 snel terug in de wedstrijd door opnieuw een goal van Groen. Dit keer werd hij bereikt door Max Papounidi, waarna zijn eerste inzet nog op de lat kwam en het in tweede instantie raak was. ‘Nu gaat het gebeuren, dacht ik, vertelde Otten na afloop. ‘We hadden hen goed onder druk en werden steeds dreigender.’ De 3-3 hing in de lucht toen het spel van Onder 15 toch weer verslapte. De thuisploeg kreeg zelf nog twee grote kansen op de 4-2, maar liet deze onbenut. Zo bleef het bij een 3-2 overwinning voor FC Twente Onder 15.

FC Twente Onder 15 – Feyenoord Onder 15 3-2

20’ 0-1 Nesto Groen

23’ 1-1

26’ 2-1

28’ 3-1

37’ 3-2 Nesto Groen

Opstelling Feyenoord Onder 15

Sam Pak, Kars van Veldhoven, Guus Baars (36’ Denzel Owusu), Morgan Zouan, Max Christoffel, Lennard Hartjes, Shiloh ’t Zand (46’ Joci Chantre), Milan Hokke, Nesto Groen, Bienvenue Matabaro (36’ Salah Oulad M’hand), Max Papounidi.

Doelpuntloos gelijkspel Onder 13 bij NAC

Feyenoord Onder 13 heeft in de eerste competitiewedstrijd van 2018 punten laten liggen op bezoek bij NAC Breda Onder 13. Het gebruikelijke niveau werd de hele wedstrijd niet gehaald waardoor het team van Gaston Taument bleef steken op 0-0.

Waar Onder 13 het afgelopen kalenderjaar nog afsloot met een knappe 4-2 overwinning op Sparta, kwam het in Breda geen enkel moment op stoom. ‘NAC speelde met veel strijd en wij zijn meegegaan met hun spel. Bij sommigen van ons miste ik die strijdkracht en voetballend waren we ook niet scherp,’ analyseerde Taument na afloop.

NAC Breda kreeg vroeg in de wedstrijd een kans om op voorsprong te komen. Een inzet van een aanvaller van de thuisploeg ging maar net voorlangs. Later bleek dit de enige Bredase kans van de wedstrijd te zijn. Feyenoord Onder 13 wist zelf niet gevaarlijk te worden in de eerste helft.

In de tweede helft wist Onder 13 voor iets meer dreiging te zorgen zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. Het meest dichtbij was middenvelder Ismail Oulad M’Hand bij een standaardsituatie. Hij schoot een vrije trap op de lat.

Al had Onder 13 nog met een stiekeme 0-1 gewonnen, had het gevoel van Taument niet anders geweest dan nu. ‘De manier van spelen was vandaag gewoon niet goed. Het blijkt maar dat je gewoon elke wedstrijd scherp moet zijn.’

NAC Breda Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-0