Wedstrijdverslagen Jeugdelftallen Feyenoord

O17 houdt het onnodig spannend in stadsderby
Op bezoek bij stadgenoot Excelsior Onder 17 heeft Feyenoord Onder 17 zonder al te veel problemen gewonnen. Omdat het slechts bij 0-1 bleef, was de wedstrijd nog onnodig lang spannend. De Kralingers traden aan met een handbaldefensie met alleen maar de instelling om tegen te houden. Toch raakten zij in een zeldzame uitval de paal na tien minuten. In het 4-3-3 systeem van Boel kwam Feyenoord nauwelijks door de defensie van de thuisploeg heen. Toen de formatie werd omgevormd tot 3-4-3 was het vrijwel meteen raak. Saladin Oulad M’hand bereikte Abdel Belarbi die koppend voor de bevrijding zorgde. Opnieuw Belarbi, Aimé Omgba en Oulad M’hand verzuimden vervolgens het duel op slot te gooien..

Excelsior Onder 17 – Feyenoord Onder 17 0-1
Scoreverloop
23’ 0-1 Belarbi

Opstelling Feyenoord Onder 17
Bax, Van der Sloot, Van der Lubbe, Van der Zeeuw, Esajas, Zitman (60’ Knoll), Benita, Oulad M’hand, Belarbi (65’ Maas), Naujoks (60’ Akdeniz), Omgba.

Onder 16 houdt een punt over aan uitwedstrijd bij Vitesse
Na een aantal ruime overwinningen op een rij, moest Feyenoord Onder 16 genoegen nemen met een punt tegen Vitesse Onder 16. In Arnhem werd het 2-2. Het was een stevig duel waarbij beide ploegen elkaar nauwelijks de ruimte gaven om te voetballen. Vitesse nam de leiding uit een hoekschop, maar dat werd al snel recht getrokken toen Kaj van der Veldt namens Feyenoord ook doeltreffend uithaalde na een afgeslagen corner. In de tweede helft scoorden beide ploegen weer vlak na elkaar. De thuisploeg trof doel met een schot van 20 meter en Ibrahima Berete maakte de laatste goal van de middag na een afgeslagen voorzet.

Vitesse Onder 16 – Feyenoord Onder 16 2-2
33’ 1-0
40+2’ 1-1 Van der Veldt
45’ 2-1
47’ 2-2 Berete

Opstelling Feyenoord Onder 16
Pak, Van Veldhoven, Zouan, Owusu, Van der Veldt (70’ Lentze), Valk (55’ Christoffel), Veenvliet, t’ Zand (70’ Nasri), Tearr (60’ Ben-David dos Santos), Hokke, Berete.

Onder 15 met klein verschil langs AZ
Feyenoord Onder 15 heeft in eigen huis AZ Onder 15 met 2-1 verslagen. De talenten van Mark Otten speelden een goede eerste helft en creëerden talloze kansen, waaruit het alleen niet wist te scoren. De bezoekers werden voor rust niet gevaarlijk. In de tweede helft voerde Feyenoord Onder 15 het tempo iets op en maakte Jamal Ourhris de openingstreffer, na een knappe aanval over meerdere schijven. AZ moest nu zelf ook wat laten zien en voetbalde twee goede kansen bij elkaar, waarvan er één benut werd. Even kregen ze daar vleugels van, maar Feyenoord herstelde zich en wist de winnende goal nog te fabriceren. Gio-Renys Felicia werd gevloerd in het zestienmetergebied en Ilyas el Moussaoui benutte de strafschop. De wedstrijd kende wel een vervelend moment voor Feyenoord-keeper Mannou Berger, die waarschijnlijk een gebroken neus heeft overgehouden aan een botsing.

Feyenoord Onder 15 – AZ Onder 15 2-1
42’ 1-0 Ourhris
53’ 1-1
59’ 2-1 El Moussaoui (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 15
Berger (9’ Dekker), Van Wingerden, Bogarde, Ket, Candelaria, Oetoehganal (70+3’ Van Tol), Felicia, Van der Linden, El Moussaoui, Ourhris (63’ Van der Heijden), Van Lunteren (53’ Groen).

Onder 14 verspeelt weer een 2-0 voorsprong tegen AZ
Net als in de uitwedstrijd in september heeft Feyenoord Onder 14 met 2-2 gelijk gespeeld tegen AZ Onder 14. Ook nu werd een 2-0 voorsprong weggegeven door de talenten van Feyenoord Academy. Er was 50 minuten geen vuiltje aan de lucht op Varkenoord, waar het bij rust 2-0 stond. Antoni Milambo brak door en zorgde voor de 1-0 en na een knappe combinatie ramde Rico Speksnijder de bal in de kruising (2-0). Een afstandsschot van een meter of dertig en een benutte strafschop zorgden ervoor dat het na rust alsnog mis ging voor Feyenoord Onder 14.

Feyenoord Onder 14 – AZ Onder 14 2-2
21’ 1-0 Milambo
24’ 2-0 Speksnijder
56’ 2-1
63’ 2-2 (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 14
De Groot, Elmensdorp, Giersthove, Plug, Breinburg, Oulad M’hand, Speksnijder (51’ Slory), Kleijn, Zirkzee, Milambo, De Wind (53’ Clarinda).

Onder 13 vergeet zichzelf te belonen tegen AZ
Feyenoord Onder 13 is op het eigen Varkenoord niet verder gekomen dan een 0-0 tegen AZ Onder 13. De ploeg van Brian Pinas speelde misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe, maar liet na zichzelf te belonen. In de eerste helft kreeg Feyenoord een paar goede kansen. Thomas van Zijp vond de keeper op zijn weg en Ronaldo Hiwat en Randy Meerzorg maakten een verkeerde keuze voor het doel. AZ brak een paar keer uit zonder echt gevaarlijk te worden. In de tweede helft kopte invaller Shaqueel van Persie nog op de paal.

Feyenoord Onder 13 – AZ Onder 13 0-0