Wedstrijdverslagen Jeugdelftallen Feyenoord

Voor zowel Feyenoord Onder 17 als Feyenoord Onder 15 is het een mooie zaterdag. Beide jeugdteams van Feyenoord wonnen in competitieverband van Ajax. Feyenoord Onder 18 versloeg Dordrecht Onder 19 en pakte daarmee de eerste drie punten van het seizoen.

Eerste competitiezege Feyenoord Onder 18

Na drie nederlagen op een rij heeft Feyenoord Onder 18 de eerste zege van de competitie binnen gesleept. De ploeg van Jan Gösgens was veel sterker dan tegenstander Dordrecht, maar maakte het nog onnodig spannend.

Door de drie verliespartijen op een rij, had Gösgens voor aanvang van dit duel de nodige dingen aangepast qua tactiek. ‘Na het verlies vorige week bij VVV-Venlo hebben we het er even goed over gehad en besloten dat we toch wat compacter gaan spelen,’ zei Gösgens.

Onder 18 kwam uit een corner van Roscello Vlijter op voorsprong. Bij de tweede paal scoorde Nelson Amadin met het hoofd. Een kunstje dat hij in de slotminuut van het eerste bedrijf herhaalde. Dit keer kopte hij de bal uit een voorzet van Simon Loshi tegen het net.

Na rust leek Mohamed Choukoud de wedstrijd in het slot te gooien door uit een aanval over de rechterflank voor de 3-0 te zorgen. Maar nadat diezelfde Choukoud op aangeven van Loshi een niet te missen kans over het doel werkte, kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Uit een afstandsschot viel de 3-1 en tien minuten voor tijd werd het uit een voorzet ook nog 3-2. ‘We hadden zelf makkelijk de 4, 5 en 6-0 kunnen maken, maar werden steeds slordiger,’ blikte Gösgens terug.

Het werd dus toch nog even spannend op Varkenoord, maar Dordrecht Onder 19 werd niet meer heel gevaarlijk. In de slotfase werd de wedstrijd alsnog beslist, toen Choukoud wel doel trof op aangeven van Loshi.

Feyenoord Onder 18 – FC Dordrecht Onder 19 4-2

Scoreverloop

26′ 1-0 Nelson Amadin

44′ 2-0 Nelson Amadin

60′ 3-0 Mohamed Choukoud

71′ 3-1

82′ 3-2

90′ 4-2 Mohamed Choukoud

Opstelling Feyenoord Onder 18

Wouter Beukers, Simon Loshi, Jeremy van Mullem, Lynden Leidsman, (60′ Edon Fetahi), Xander Buitenhek, Benjamin Reemst (70′ Ridouan Kasrioui), Roscello Vlijter, Mohamed Choukoud, Jaron Vicario, Nelson Amadin (70′ Teun Heijberg).

Feyenoord Onder 17 verslaat Ajax op Varkenoord

Feyenoord Onder 17 heeft in eigen huis de leeftijdsgenoten van aartsrivaal Ajax verslagen. Gesteund door een volle tribune op Varkenoord werd het 2-1 in het voordeel van het team van trainer Melvin Boel.

Onder 17 probeerde vanaf het begin bepalend te zijn tegen de rivaal. Dit om volgens Boel een ‘Kuip-effect’ na te streven. Na een slordig begin slaagde zijn ploeg erin om het spel te maken, wat binnen een kwartier een verdiende voorsprong opleverde. Toshia Lake vond na een goede actie Wouter Burger, die de 1-0 maakte.

De man van de assist zorgde na een half uur spelen voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Een bal naar voren bleef onderweg hangen, kwam voor de voeten van Lake, waarna hij met een prachtige lob de keeper wist te verschalken en Onder 17 op een 2-0 voorsprong zette. Voor de thee kreeg  Crysencio Summerville nog een schotkans, maar zijn inzet met zijn verkeerde been was te slap.

Mede omdat Ajax na rust in een 3-3-4-systeem ging spelen, kwam Feyenoord Onder 17 flink onder druk te staan. Het opportunistische spel leidde tot mogelijkheden, maar niet tot grote kansen voor de bezoekers. De ploeg van Boel moest het van de omschakeling hebben en kreeg wel een grote mogelijkheid. Lake en Summerville konden een aanval tegen één verdediger uitspelen, maar deden dit niet.

Ajax wist nog een aansluitingstreffer te maken, maar deed dit in de laatste seconde van de blessuretijd die liefst acht minuten duurde. Direct na de 2-1 werd er afgefloten waardoor de winst in de mini-Klassieker op basis van een goede eerste helft terecht naar Feyenoord Onder 17 ging.

Feyenoord Onder 17 – Ajax Onder 17 2-1

15′ 1-0 Wouter Burger

31′ 2-0 Toshia Lake

80+8′ 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 17

Joey Koorevaar, Denzel Hall, Melayro Bogarde, Ramon Hendriks, Ezra Hoogenboom (52′ Daniel van Leeuwen), Ömer Gündüz (48′ Abdel Belarbi), Crysencio Summerville (70′ Jay Den Haan), Wouter Burger, Toshio Lake, Splinter de Mooij, Ravi Yates (64′ Aimé Omgba).

Onder 16 nipt langs PEC Zwolle Onder 16

Feyenoord Onder 16 heeft in eigen huis met 3-2 gewonnen van PEC Zwolle onder 16. Het spel van de jongens van trainer Pieter Schrassert Bert was te slordig voor een ruimere overwinning.

Onder 16 had weliswaar de hele wedstrijd het betere van het spel, maar zag dat de gasten regelmatig gevaarlijk waren in de omschakeling. Dit vooral omdat Onder 16 slordig was in de opbouw. Zo luidde balverlies op de as van het veld na een ruim kwartier de 0-1 in.

Uit een vrije trap van Sven Zitman kwam Onder 16 weer langszij. Rychaintello Knoll scoorde met het hoofd. Een mooie goal van Naoufal Bannis zorgde ervoor dat Onder 16 met een voorsprong de rust in ging. De aanvaller kreeg de bal buiten het zestienmetergebied voor zijn voeten, kapte zijn tegenstander uit en wist de bal in de verre hoek te krullen.

In de rust wees Schrassert Bert zijn ploeg op het vele balverlies. Toen dat in de tweede helft wat beter werd, ging het juist aanvallend minder soepel lopen. Zwolle profiteerde door de 2-2 te maken.

De gelijkmaker schudde Onder 16 wakker, want enkele minuten later kwam het meteen weer op voorsprong. De Zwolse keeper kon met een uiterste instapping een vrije trap van Twan van der Zeeuw uit de kruising halen, maar zag dat Bannis alerts was in de rebound. De aanvaller bracht daarmee de beslissing: 3-2.

Feyenoord Onder 16 – PEC Zwolle Onder 16 3-2

18′ 0-1

29′ 1-1 Rychaintello Knoll

39′ 2-1 Naoufal Bannis

52′ 2-2

61′ 3-2 Naoufal Bannis

Opstelling Feyenoord Onder 16

Rutger Bax, Steven van der Sloot, Tom Brugman, Twan van der Zeeuw, Robyn Esajas, Rychaintello Knoll (78′ Zenya Deurloo), Sven Zitman, Aimé Omgba (65 Sem Valk), Malik Dijksteel (60′ Abdel Belarbi), Naoufal Bannis, Stan Maas (70′ Jorule Raphaela).

Onder 15 op karakter langs Ajax

Feyenoord Onder 15 heeft de mini-Klassieker in Amsterdam met 1-2 gewonnen van Ajax Onder 15. In de laatste officiële speelminuut schoot invaller Shiloh ’t Zand de winnende tegen de touwen voor de ploeg van trainer Mark Otten.

In het eerste kwart van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. ‘Zij probeerden typisch Ajax-spel te spelen met veel druk en een goede opbouw. Wij maakten zelf het veld goed klein’, zag Otten.

Er moest dan ook een standaardsituatie aan te pas komen om de Amsterdamse openingstreffer op het bord te brengen. Een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied werd rechtstreeks in het doel geschoten. Na deze 1-0 had Feyenoord Onder 15 het even moeilijk, om zich vervolgens te herpakken en beter in het spel te komen. Voor rust resulteerde dit in een grote kans voor Giuliany Ben-David dos Santos, die de keeper op zijn weg vond.

Na de rust werd de opwaartse lijn doorgezet door Onder 15. ‘We kwamen steeds beter in het spel en kregen steeds meer het gevoel dat er iets te halen viel,’ zei Otten. Zijn ploeg kwam terug op 1-1, door net als Ajax uit een vrije trap te scoren. Salah Oulad M’hand was de doelpuntenmaker.

Aan de hand van twee invallers wist Feyenoord Onder 15 vlak voor tijd de winnende te maken. Uit een voorzet van Max Papounidi schoot ’t Zand raak. ‘Een prachtig moment’ volgens Otten. Alle veldspelers, bankzitters en geblesseerden sprongen bovenop elkaar. Ajax Onder 15 probeerde in de blessuretijd de bal nog voor de goal te pompen, maar kwam niet meer tot kansen.

‘We hebben op karakter gewonnen,’ sprak de zeer tevreden Otten. ‘Deze overwinning geeft heel veel vertrouwen aan de jongens.’

Ajax Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-2

22′ 1-0

52′ 1-1 Salah Oulad M’hand

70′ 1-2 Shiloh ’t Zand

Opstelling Feyenoord Onder 15

Sam Pak, Denzel Owusu, Guus Baars, Morgan Zouan, Max Christoffel (47′ Dylan Veenvliet), Lennard Hartjes (60′ Shiloh ’t Zand), Mimeirhel Benita, Salah Oulad M’hand, Giuliany Ben-David dos Santos, Milan Hokke (69′ Max Papounidi), Corné van Houwelingen (52′ Bienvenu Matabaro).

Foto’s: Cees van Hoogdalem

Overtuigde derby-zege voor sterk Onder 14

Feyenoord Onder 14 heeft de stadsderby bij Sparta met 1-6 gewonnen. De ploeg van trainer Davey van den Berg was de hele wedstrijd dominant en heeft staar nu op zes punten uit twee competitiewedstrijden.

Van den Berg had zijn talenten vooraf laten weten dat er een gepassioneerde tegenstander op de mat zou verschijnen en al snel bleek dat Onder 14 daar prima mee omging. ‘We hebben meteen onze stempel op de wedstrijd gedrukt door met hoge druk hun opbouw te verstoren’, zag Van den Berg. ‘We veroverden vaak de bal op hun helft en kwamen er dan snel uit met onze rappe aanvallers.’

Na acht minuten spelen werd de openingstreffer gemaakt door Nesto Groen, op aangeven van Jamal Ourhris. Tien minuten later haalde diezelfde Groen goed uit waarop de keeper maar half redde en de rebound een prooi was voor Yairo Lentze. De ruststand van 0-3 werd bepaald door Gio-Renys Felicia, na een mooie steekpass van Amir Rais.

Van den Berg zag dat zijn ploeg in de tweede helft net zo gretig bleef, want binnen de minuut viel de 0-4 al. Dit keer was het Ourhris die de de bal attent in het doel kopte nadat het schot van Reis uiteen spatte op de lat. Délano van der Heijden maakte enkele minuten na zijn invalbeurt de vijfde op aangeven van Ourhris. Uit een strafschop van Nesto Groen werd de 0-6 op het scorebord gezet. Door een kleine onoplettendheid in de defensie wist Sparta in de slotfase nog een eretreffer te maken.

Na deze ruime overwinning was Van de Berg erg tevreden over wat zijn team heeft laten zien in deze derby. ‘We waren de verdiende winnaar en hadden er zelfs een paar meer kunnen maken. Het zag er gewoon goed uit.’

Sparta Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-6

8′ 0-1 Nesto Groen

18′ 0-2 Yairo Lentze

32′ 0-3 Gio-Renys Felicia

36′ 0-4 Jamal Ourhris

48′ 0-5 Délano van der Heijden

53′ 0-6 Nesto Groen (penalty)

61′ 1-6

Opstelling Feyenoord Onder 14

Mannou Berger, Niels van Wingerden, Lamare Bogarde, Henock Ket (55′ Mees van Tol), Lars de Blok, Amir Rais, Yairo Lentze (44′ Délano van der Heijden), Omar Mohamedhoesein, Nesto Groen (60′ Daniel Lopes Varela), Jamal Ourhris, Gio-Renys Felicia (55′ Damian Wolff).

Foto’s: Thomas van Wingerden

Teleurstellende 0-0 voor Onder 13

Waar Feyenoord Onder 13 in de eerste competitieronde nog met 5-0 won van ADO Den Haag, kwam het deze zaterdag niet verder dan 0-0 bij Spartaan ’20 Onder 13. De talenten van Gaston Taument wisten zelfs maar één voetballende kans te creëren.

‘Voor Spartaan ’20 is het natuurlijk de wedstrijd van het jaar. Ze combineerden grote strijdlust met veel lange ballen en wij zijn daar in mee gegaan, maar gaven niet thuis in de duels’, zei trainer Taument. Onder 13 slaagde er dus niet in om het eigen spel te spelen. Het creëerde voetballend slechts één grote kans en dat was in de zeventiende minuut. Verdediger Antoni-Djibu Milambo brak door over de as van het veld en schoot net naast.

Omdat Spartaan ’20 zelf ook niet tot kansen kwam, eindigde het duel in 0-0. Feyenoord Onder 13 werd alleen nog enkele keren gevaarlijk uit corners. Taument probeerde in de rust nog het nodige te veranderen, maar heel veel effect had het niet. ‘Wij moeten over de grond combineren en dat is niet gelukt. Een gelijkspel is niet zo erg, maar ik ben teleurgesteld dat we zo weinig kansen hebben gekregen. En Spartaan 20 verdient een groot compliment voor hun inzet’, besloot Taument.

Spartaan ’20 Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-0