Wedstrijdverslagen Feyenoord Jeugdelftallen online

Feyenoord Onder 14 begint over twee weken met een goed gevoel aan de topper tegen AZ. Het team versloeg zaterdag PSV overtuigend met 3-1. Al even duidelijk was de zege van Onder 13 op VVV (6-1). Tegen dezelfde tegenstander kwam Feyenoord Onder 18 niet tot scoren, terwijl ook Feyenoord Onder 15 tegen NEC/FC Oss genoegen moest nemen met een doelpuntloos gelijkspel.

.

.

Feyenoord Onder 18 blijft steken op 0-0 tegen VVV-Venlo

Feyenoord Onder 18 had het meeste recht op de overwinning maar die kwam er niet, zaterdagmiddag tegen VVV-Venlo Onder 19. In Limburg stapten de Rotterdammers na het duel de bus weer in met slechts met een punt, terwijl er meer had ingezeten. ‘Zeker op basis van de kansen die we hebben gecreëerd,’ vond ook trainer Jan Gösgens.

.

VVV liet Feyenoord in de eerste helft het spel maken en dat ging de Rotterdammers redelijk goed af. ‘Alleen waren we in de eindfase van onze aanvallen niet creatief genoeg,’ zo zag Gösgens. Desondanks kwam zijn ploeg voor rust nog wel tot twee dotten van kansen. Zowel Mohamed Choukoud als Niels van Wetten kwam één-op-één met de doelman van VVV te staan, maar beide Feyenoorders bleken niet koelbloedig genoeg.

.

Na de pauze eisten de bezoekers steeds meer het balbezit op, terwijl VVV loerde op de counter. Choukoud was opnieuw het dichtst bij een treffer, maar de spits kon zijn kopkans niet verzilveren. Gösgens: ‘We misten vandaag echt wat vernuft, maar gelukkig mogen we volgende week thuis op herkansing tegen VVV. Daarnaast is het positief dat we niet verloren hebben, want dat had ook nog zomaar kunnen gebeuren, aangezien zij af en toe ook nog wel gevaarlijk waren.’

.

VVV-Venlo Onder 19 – Feyenoord Onder 18 0-0

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Ten Hove; Blesgraaf, Sinteur, Kaptein Anez; Van Wetten (78’ Van Mullem), Guezen (46’ Kubilinskas), Van der Wilden (75’ Barberoglu); Roffelsen (86’ Buitenhek), Choukoud en Roeleveld (46’ Polley).

.

Feyenoord Onder 15 en NEC/FC Oss spelen doelpuntloos gelijk

Kansen te over waren er voor zowel Feyenoord Onder 15 als NEC/FC Oss Onder 15, maar beide ploegen hadden zaterdag het vizier niet op scherp staan. Daardoor eindigde het duel in Nijmegen in 0-0. ‘Maar het had ook net zo goed 3-3 kunnen worden,’ reageerde trainer Jeffrey Oost. ‘En we mogen ook doelman Rutger Bax bedanken. Die heeft ons behoed voor een nederlaag.’

.

Feyenoord zette NEC flink onder druk in de eerste twintig minuten, resulterend in een aantal mogelijkheden die niet werden verzilverd. NEC kreeg vervolgens wat lucht van de bezoekers en werd tot twee keer toe gevaarlijk in de omschakeling. Beide keren toonde Bax zich echter de sterkste bij een één-op-één-situatie met een aanvaller van NEC.

.

In de tweede helft liet invaller Stan Maas meerdere malen zien over een uitstekende dribbel te beschikken. De aanvaller haalde vaak de achterlijn. ‘Maar tot vier à vijf keer toe ging het dan mis bij de eindpass, of stonden we niet goed gepositioneerd in het zestienmetergebied,’ zo zag Oost, die uiteindelijk tevreden kon zijn met een punt. ‘Wij hadden gedurende de hele wedstrijd een licht veldoverwicht, maar NEC was op zijn beurt scherper en feller in de duels, vooral in de slotfase. Dit is dan ook een terechte uitslag.’

.

NEC/FC Oss Onder 15 – Feyenoord Onder 15 0-0

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Dalen, Brugman, Van der Zeeuw, Esajas; Zitman (55’ Deurloo), Valk, Omgba; Kasius (36’ Maas), Bannis en Belarbi.

.

Feyenoord Onder 14 is PSV duidelijk de baas

Onder 14 heeft zaterdag in eigen huis een overwinning geboekt op PSV Onder 14. De ploeg van coach Daniel van der Meulen, die voorafgaand aan de wedstrijd op gelijke hoogte stond met de bezoekers uit Eindhoven (beide op tien punten), zegevierde uiteindelijk met 3-1. ‘Een meer dan verdiende overwinning,’ sprak Van der Meulen.

.

De Rotterdammers, die door deze zege de aansluiting houden bij koploper AZ Onder 14 en nummer twee Ajax Onder 14, kwamen in de eerste helft op voorsprong via Bienvenue Matabaro. Doordat de thuisploeg na de pauze op 2-0 kwam via Milan Hokke, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Zeker nadat Giuliany Ben-David dos Santos een minuut later voor de derde Feyenoord-treffer had getekend.

.

‘Ik vond de 2-0 een mooie goal, omdat we met het hele team goed druk zetten. De 3-0 was een prachtige voetbalgoal, met uiteindelijk een prima voorzet van Mimeirhel Benita op Giuliany,’ aldus de Feyenoord-trainer. Direct na de 3-0 kwam ook PSV tot scoren. Van der Meulen: ‘En dat is zonde, want je wilt toch graag die nul houden.’

.

Volgend weekend is Feyenoord Onder 14 vrij, een week later treffen de Rotterdammers koploper AZ. ‘Op voorhand een mooie wedstrijd,’ besloot Van der Meulen, die geen beroep kon doen op Tyrell Tearr, Kai Bodo en Guus Baars.

.

Feyenoord Onder 14 – PSV Onder 14 3-1

20’ 1-0 Bienvenue Matabaro

45’ 2-0 Milan Hokke

46’ 3-0 Giuliany Ben-David dos Santos

47’ 3-1

.

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Van Veldhoven, Owusu, Zouan, Christoffel; Hartjes (57’ Van Houwelingen), Benita, Oulad M’hand; Dos Santos, Hokke (68’ ‘t Zand) en Matabaro.

.

Feyenoord Onder 13 kent geen moeite met VVV

Feyenoord Onder 13 is niet in de problemen gekomen tegen VVV-Venlo Onder 13. Het elftal van trainer Gaston Taument kwam op een snelle achterstand, maar scoorde in het restant van de wedstrijd zes keer. ‘Met een beetje geluk hadden we zelfs een uitslag in de dubbele cijfers neer kunnen zetten,’ aldus oefenmeester Taument.

.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de thuisploeg uit Rotterdam het sterkere team was. Toch waren het de Limburgse gasten die verrassend op voorsprong kwamen. Een fraaie kopbal was Feyenoord-doelman Tjeerd Dekker te machtig: 0-1. ‘Daarna hebben we continu op hun helft gespeeld,’ vertelde Taument, die Nesto Groen, Delano van der Heijden en Lars de Blok (later in de wedstrijd belangrijk met drie assists) in korte tijd de lat zag raken. Na tien minuten spelen zorgde aanvaller Gio-Renys Felicia alsnog voor de gelijkmaker.

.

‘Na rust speelden we beter en ging de bal sneller rond. Daarnaast benutten we de zijkanten beter,’ sprak de Onder 13-coach, die Jamal Ourhris voor de 2-1 zag tekenen. Aanvaller Jayden Daleman tilde de score met twee opeenvolgende doelpunten naar 4-1. Vlak voor tijd bezorgden Omar Mohamedhoesein en invaller Nesto Groen, na een goede actie van Hagos Zerisenay, Feyenoord een nog ruimere zege. Aan Rotterdamse zijde ontbraken Siem de Moes en Mees van Tol vanwege blessures.

.

Feyenoord Onder 13 – VVV-Venlo Onder 13   6-1

2’ 0-1

11’ 1-1 Gio-Renys Felicia

35’ 2-1 Jamal Ourhis

38’ 3-1 Jayden Daleman

40’ 4-1 Jayden Daleman

55’ 5-1 Omar Mohamedhoesein

60’ 6-1 Nesto Groen

.

Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker; Van Wingerden, Van der Linden, Bogarde (45’ Zerisenay), De Blok; Rais (45’ Oetoehganal), Mohamedhoesein, Ourhis; Daleman, Van der Heijden (45’ Groen) en Felicia (45’ Lopes Varela).