Wedstrijdverslagen Feyenoord Jeugdelftallen

Niet alleen Feyenoord Onder 19 (5-3 verlies bij FC Volendam) kende een zware zaterdag, ook veel andere teams uit de boven- en middenbouw van Feyenoord Academy moesten een nederlaag slikken. Feyenoord Onder 17 hield de eer oog dankzij een zege op NEC. De wedstrijdverslagen lees je hieronder

Overwinning Onder 17 verliest glans door tegengoals

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag op het eigen Varkenoord met 4-3 gewonnen van NEC gewonnen. De uitslag doet een spektakelstuk vermoeden, maar de thuisploeg incasseerde drie onnodige tegengoals in de slotfase. Echt spannend werd het niet omdat er na de 4-3 meteen afgefloten werd.

Net als vorige week tegen Volendam speelde Onder 17 dominant. NEC probeerde de linies kort op elkaar te houden en de mannen van trainer Melvin Boel slaagden er geregeld in dit te ontregelen. Uit een voorzet vanaf de rechterkant kwam Abdel Belarbi goed voor zijn man en hij tikte de openingstreffer binnen. Mimeirhel Benita verdubbelde de score nadat hij vanaf de linkerkant naar binnen trok en hard raak schoot. De ruststand had nog royaler kunnen zijn als ook Aimé Omgba en Noah Naujoks hun kansen hadden afgerond.

Na rust probeerden de bezoekers iets meer druk te zetten en daar had Feyenoord een prima antwoord op. Het liet de Nijmegenaren enigszins komen om zelf met de rappe aanvallers van de ruimte te profiteren. Opnieuw Naujoks en Ibrahima Berete zetten de thuisploeg op een comfortabele 4-0.

Net als vorige week tegen Volendam (4-1) slaagde Feyenoord er niet in om de nul te houden. Kort voor tijd werd het 4-1 én 4-2 en in de blessuretijd kwam NEC ook nog eens terug tot 4-3. Kansen op de gelijkmaker kwamen er niet meer omdat het na de derde goal van de uitploeg meteen klaar was.

‘Eén tegengoal vind ik nog kunnen, maar daar zou ik al van balen. Alleen dit kan echt niet,’ sprak trainer Boel die dus toch een nare nasmaak aan het duel over hield. Aan de andere kant heeft zijn ploeg vandaag goede zaken gedaan. ‘We zijn nagenoeg zeker van een plek in de kampioenspoule.’

Feyenoord Onder 17 – NEC Onder 17 4-3
24’ 1-0 Belarbi
34’ 2-0 Benita
76’ 3-0 Naujoks
77’ 4-0 Berete
78’ 4-1
79’ 4-2
80+2’ 4-3

Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost, Van der Sloot, Van der Lubbe, Van der Zeeuw, Esajas, Zitman (62’ Owusu), Benita, Oulad M’Hand (65’ Valk), Belarbi, Naujoks, Omgba (58’ Berete).

Onder 15 in doelpuntrijk duel onderuit bij Utrecht

Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij FC Utrecht met 5-3 verloren, terwijl het vlak voor de pauze nog een 1-3 voorsprong te pakken had. De over het algemeen goede eerste helft van Feyenoord begon wel slecht. Binnen een minuut stond de 1-0 op het bord. Vervolgens slaagde Feyenoord er prima in om het fysiek sterke Utrecht weg te voetballen. Via Ilyas el Moussaoui, Jamal Ourhris en Lars de Blok kwam de ploeg op 1-3. Door een aansluitingstreffer vlak voor rust ging de thuisploeg er in de tweede helft in geloven. Uit twee rechtstreekse vrije trappen kwam Utrecht voor en met een streep in de kruising werd het duel beslist.

FC Utrecht Onder 15 – Feyenoord Onder 15 5-3
1’ 1-0
6’1-1 El Moussaoui
7’ 1-2 Ourhris
28’ 1-3 De Blok
29’ 2-3
49’ 3-3
60’ 4-3
67’ 5-3

Opstelling Feyenoord Onder 15: Dekker, Van Wingerden, Van Tol, Candaria De Blok (53’ Oetoehganal), Mohamedhoesein (36’ Bogarde), Felicia, Van der Linden (53’ Ket), El Moussaoui (55’s Groen), Ourhris, Van Lunteren (63’ Rais).

Onder 14 verliest rechtstreeks duel om eerste plaats

Feyenoord Onder 14 heeft voor de tweede keer in deze competitie verloren en opnieuw was FC Utrecht Onder 14 de tegenstander: 2-1. Een nederlaag was absoluut niet nodig voor de talenten van Davey van den Berg. Nadat het fysiek sterke Utrecht op 1-0 kwam door een kopbal uit een vrije trap, maakte Shannon de Wind vlak na de rust gelijk uit een prima aanval. Daarna kreeg Jordan Zirkzee twee uitgelezen kansen op een nieuwe Rotterdamse voorsprong. Nadat Rainey Breinburg werd gevloerd in het zestienmetergebied werd de strafschop van Zirkzee gepakt door de keeper en vervolgens tikte de spits van dichtbij naast op een voorzet van Breinburg. Met een knap schot in de bovenhoek ging de overwinning in de slotfase naar de thuisploeg, die daarmee de koppositie weer overnam van Feyenoord.

FC Utrecht Onder 14 – Feyenoord Onder 14
21’ 1-0
37’ 1-1 De Wind
68’ 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 14: Oskam, Elmensdorp, Giersthove, Plug, Breinburg, Milambo, Slory, Kleijn, Zirkzee, Speksnijder, De Wind.

Onder 13 opnieuw onderuit

Net als vorige week leed Feyenoord Onder 13 een nederlaag. De ploeg van trainer Brian Pinas verloor op eigen veld met 0-2 van stadgenoot Sparta Rotterdam, dat daardoor verder afstand nam op de ranglijst. Statistieken van dit duel volgen later.