Wedstrijdverslagen Feyenoord Jeugdelftallen

Behalve Feyenoord Onder 19, dat 3-3 gelijkspeelde in Groningen, kwamen ook alle vijf andere teams uit de bovenbouw van Feyenoord Academy in actie. De Wedstrijd van de Week eindigde voor Feyenoord Onder 17 in mineur, terwijl Onder 16 opnieuw dik wist te winnen. Het overzicht:

Beloning blijft uit voor Onder 17
Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse Onder 17. De ploeg van Melvin Boel creëerde enkele goede kansen, maar scoorde niet. De bezoekers deden dat wel en wonnen met 0-1.

Onder 17 begon goed aan het duel en bereikte regelmatig de vrije man. Na een lange aanval kreeg rechtsback Steven van der Sloot de eerste goede kans van de wedstrijd. Zijn schot werd gekeerd door de keeper. Niet veel later kreeg Aimé Omgba de kans om vrij uit te halen. Hij schoot de bal voorlangs.

Bij een snel genomen inworp na een half uur spelen stonden de verdedigers van Feyenoord Onder 17 even niet goed gepositioneerd. Vitesse profiteerde optimaal met een van richting veranderd schot, dat achter doelman Tein Troost in het net eindigde.

Feyenoords talenten waren na de tegengoal even van slag, maar pakte na de rust het goede voetbal weer op. Dit leverde drie goede kansen op voor de gelijkmaker. Saladin Oulad M’Hand raakte de paal en Mimeirhel Benita en Abdel Belarbi schoten voorlangs.

Aan de andere kant ontstond er nog een vreemde situatie. De scheidsrechter bekeurde een overtreding van keeper Troost, stuurde hem met rood van het veld om vervolgens in te gaan op een vlagsignaal voor buitenspel van de grensrechter en de rode kaart in te trekken.

Feyenoord Onder 17 bleef dus met lege handen achter. ‘We moeten nog stappen maken in het belonen van onszelf als we goed spelen,’ zei Melvin Boel. De trainer van Onder 17 zag ook dat de krachten wegvloeiden bij zijn team. ‘Wij hebben deze week voor de beker gespeeld (1-0 winst op AZ Onder 16 red.) en zij waren al uitgeschakeld. Dat merkte je wel.’

Feyenoord Onder 17 – Vitesse Onder 17 0-1
Scoreverloop
31′ 0-1

Opstelling Feyenoord Onder 17
Troost, Van der Sloot, Van der Lubbe, Van der Zeeuw, Esajas, Zitman, Benita (72′ Brugman), Oulad M’Hand (72′ Valk), Belarbi, Naujoks (41′ Knoll), Omgba (67′ Akdeniz).

Onder 16 haalt voor derde keer op rij uit
Feyenoord Onder 16 is behoorlijk op dreef. Na de 0-9 bij ADO Den Haag en de 5-1 tegen Utrecht, werd nu FC Volendam Onder 16 met 7-3 opzij gezet. In de eerste helft was het genieten geblazen en maakte Feyenoord vijf goals. Nog voor de rust werd het 5-1 en in de tweede helft werd het, mede door de vele wisselingen binnen de ploeg, wat minder met het spel van Onder 16. Zo mochten de bezoekers ook nog twee keer scoren. Tyrell Tearr, die de laatste twee seizoenen vrijwel continu geblesseerd toe moest kijken, maakte een hattrick.

Feyenoord Onder 16 – FC Volendam Onder 16 7-3
8′ 1-0 Berete
12′ 2-0 Veenvliet
20′ 3-0 ’t Zand
25′ 4-0 Tearr
35′ 5-0 Berete
36′ 5-1
42′ 6-1 Tearr
43′ 6-2
75′ 7-2 Tearr
76′ 7-3

Opstelling Feyenoord Onder 16
Remie, Van Veldhoven (41′ Baars), Zouan, Owusu, Van der Veldt, Christoffel (60′ Ben-David dos Santos), Veenvliet, ’t Zand (60′ Van Tol), Tearr, Hokke (41′ Nasri), Berete (60′ Lentze).

Onder 15 nipt onderuit in mini-klassieker
Feyenoord Onder 15 heeft de mini-klassieker in Amsterdam met het minimale verschil van 1-0 verloren. Een onscherp moment vlak na rust gaf de doorslag. Bij een diepe bal op de spits van de Amsterdammers stonden twee Feyenoord-verdedigers en de keeper naar elkaar te kijken, waarop de aanvaller kon scoren. Daaromheen was de wedstrijd goed in balans en ontbrak het bij Feyenoord aan daadkracht als er ruimte was om tot kansen te komen. Vlak voor tijd rook Onder 15 nog aan een punt, toen een van richting veranderd schot van invaller Nasto Groen op de onderkant van de lat eindigde.

Ajax Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-0
42′ 1-0

Opstelling Feyenoord Onder 15
Berger, Van Wingerden (67′ Zechiël), Ket, Bogarde, Cadelaria, Otoehganal (56′ Mohamedhoesein), Van der Heijden (46′ Ourhris), Van der Linden, El Moussaoui, Van Lunteren, Felicia (54′ Groen).

Onder 14 wint met 1-4 bij Sparta
Feyenoord Onder 14 heeft moeiteloos gewonnen bij stadgenoot Sparta Onder 14. In de Rotterdamse derby werd het 1-4. Feyenoord was enkele klassen beter en ging met een 3-0 voorsprong de rust in. Opvallend genoeg was het centrale verdedigingsduo verantwoordelijk voor de goals. Jan Plug opende de score en daarna was het twee keer prijs voor Djomar Giersthove. Na rust nam Feyenoord iets gas terug, maakte Antoni Milambo de 0-4 en redde Sparta uit een goed genomen vrije trap nog de eer.

Sparta Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-4
6′ 0-1 Plug
16′ 0-2 Giersthove
32′ 0-3 Giersthove
50′ 0-4 Milambo

Opstelling Feyenoord Onder 14
Oskam, Pronk (36′ Van Ommeren), Giersthove, Plug (45′ Oulad M’Hand), Breinburg (36′ Slory), Milambo, Clarinda (60′ Elmensdorp), Kleijn, Zirkzee (55′ Van Beek), Speksnijder (46′ Gill’Ard), De Wind.

Onder 13 verslaat FC Utrecht nu wel
Waar Feyenoord Onder 13 slechts 11 dagen geleden de uitwedstrijd bij FC Utrecht Onder 13 met 1-0 verloor, had het zaterdag op Varkenoord meer succes. Het werd 3-1 voor de jonge talenten van Brian Pinas. Onder 13 begon goed, liet een paar kansen onbenut en kwam op slag van rust via rechtsback Thomas van Zijp op voorsprong. Vlak na de rust stond het plots 1-1 na een spaarzame aanval van de bezoekers. Feyenoord had nog tijd genoeg om dit recht te zetten en dat gebeurde ook. Al had het wel een grote fout van de keeper nodig, die zich verkeek op een schot va Ronaldo Hiwat. Een prachtige vrije trap van Sten Janssen maakte aan alle twijfels een einde.

Feyenoord Onder 13 – FC Utrecht Onder 13 3-1
30′ 1-0 Van Zijp